Putinova dcera v utajení? Rusové jsou oběti a Západ nám škodí, píše Maria V. na sítích

Putinova dcera Marie Voroncovová Faassenová

Válka na Ukrajině (23.5.2022 13:00)

Nejstarší dcera ruského prezidenta Maria Voroncovová měla obhajovat kroky svého otce ve válce na Ukrajině. Údajně k tomu využívá tajný profil na sociální síti Telegram. Podle ní jsou Rusové oběti a Západ nechce, aby Rusko prosperovalo.

Předpokládá se, že nejstarší dcera Vladimira Putina vlastní na sociální síti Telegram tajný účet s názvem „Maria V“. Web Daily Mail uvedl, že podle šéfredaktora ruského nezávislého média Republica Dmitryho Kolezeva obhajuje Voroncovová kroky svého otce ve válce na Ukrajině. Měla také obvinit západní země z toho, že brání prosperitě Ruské federace.

„Nikdo na Západě nepotřebuje, aby naše země prosperovala,“ psala Putinova dcera na sociální síti Telegram ve skupině pro absolventy lékařské fakulty Moskevské státní univerzity. „Pokud se Rusko najednou stane plnohodnotným doplňkem Spojených států a Evropské unie, k čemuž málem došlo v devadesátých letech, budu zvědavá, koho budou vinit za to, že nežijeme v prospívající ekonomice,“ uvedla Voroncovová.

Podle šéfredaktora Kolezeva, ke kterému se podle webu The Times zprávy ze sociální sítě dostaly, Putinova dcera „přímo neschvaluje“ invazi na Ukrajinu, ale ve skupině se naštvala na bývalého spolužáka, který odtržení Krymu od Ukrajiny označil za anexi. Podle ní však šlo o „vůli lidu“. Zároveň také tvrdila, že Rusko není agresor, ale oběť.

„Když viníte jediného člověka a házíte na něj veškerou zodpovědnost, je to to samé, jako byste v jediného člověka vkládali veškerou svou důvěru jako v cara. Je to stejná hovadina,“ obhajovala Voroncovová svého otce. „Nejsme jako Němci ze třicátých let, jsme spíš ti, které odstraňovali,“ dodala.

Kolezev ale upozornil, že nemá stoprocentně potvrzeno, že profil se jménem „Maria V.“ patří opravdu dceři Vladimira Putina. „Dovolte mi znovu zdůraznit, že nemůžeme jednoznačně prohlásit, že Maria V. je skutečná Maria Voroncovová, dcera Vladimíra Putina. Ale nepřímé důkazy a dva zdroje naznačují, že ano,“ uvedl šéfredaktor ruského nezávislého média. Na Twitteru zároveň informoval, že se mu podařilo najít osobu, která zná telefonní číslo dcery ruského prezidenta.

Tagy:
Vladimir Putin Evropská unie sociální síť Krym USA Rusko Telegram Lomonosovova univerzita ruská invaze na Ukrajinu Republica