Děsivá nehoda v Brně: Jedno auto u přechodu zastavilo, další ženu odhodilo metry daleko

Nehoda v Brně

Děsivá nehoda na přechodu v Brně

Brněnští dopravní policisté vyšetřují děsivě vypadající dopravní nehodu, ke které došlo koncem minulého týdne na křižovatce ulic Otakara Ševčíka, Gajdošovy a Táborské. Řidič osobního automobilu srazil ženu na přechodu.

Na záběrech z kamery jsou vidět tři mladé ženy. Ty v nočních hodinách přecházely přes vozovku po vyznačeném přechodu, křižovatka blikala oranžově. Chodkyně se zastavily, rozhlédly a poté, co jim zastavil a dal přednost řidič jedoucí v levém jízdním pruhu, vstoupily na přechod.

Jenže poté křižovatkou projel pravým jízdním pruhem řidič stříbrného Volkswagenu. Šofér chodkyním nedal přednost a jednu z nich srazil. 25letou ženu náraz odmrštil několik metrů daleko. Potom jí okamžitě přispěchaly na pomoc obě ženy, řidič auta, které zastavilo, i muž, který ženu srazil.

Záchranáři ji poté převezli do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče podezřelého ze zavinění nehody byla negativní. „Pokud v jednom z jízdních pruhů zastaví řidič, aby umožnil bezpečné přejití vozovky chodcům, má povinnost zastavit i řidič jedoucí ve vedlejším jízdním pruhu,“ zmínil vedoucí brněnského dopravního inspektorátu Milan Havlíček.

Podle něj by si však lidé na přechodech přes dva jízdní pruhy měli dávat obzvlášť velký pozor. „Chtěl bych apelovat na chodce, aby byli obezřetní a neustále vyhodnocovali aktuální situaci v provozu, protože se denně setkáváme s neukázněností a bezohledností některých řidičů,“ dodal.

Tagy: