Šílený případ u Prešova: Dítě cíleně podpálilo čerpací stanici. Rozlilo benzin a škrtlo

Dítě se snažilo podpálit benzinovou stanici.

Dítě podpalovalo benzinku

Stačilo málo a benzinová stanice nedaleko slovenského Prešova mohla vyletět do povětří. Šoféři tankující palivo si ale naštěstí včas všimli malého chlapce, který sirkami zapaloval čerpací stojany, informovala TV JOJ. Plameny se zaměstnancům podařilo ještě před rozšířením uhasit.

Děti ve věku kolem devíti let si hrály u benzinky nedaleko Prešova, když jedno z nich napadlo, že zapálí čerpací stojan. Protože to chlapci nevyšlo u prvního, přesunul se k vedlejšímu.

„Ze druhého stojanu úmyslně rozlil pohonné hmoty na zem a následně se je pokusil zapálit,“ uvedl pro TV JOJ vedoucí komunikace policejního oddělení Prešov Daniel Džobanik.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Souseda trefil přesně mezi oči: Šlo o náhodu, téměř nic nevidí, tvrdí soudní znalec

A byl úspěšný. Podle informací reportérů ale naštěstí stačili oheň uhasit zaměstnanci čerpací stanice. Místní obyvatelé jsou v šoku, zamezit podobným incidentům je však téměř nemožné. „Mám se snad odstěhovat? Nebo co mám dělat?“ ptala se jedna ze zaskočených obyvatelek okolních domů.

Okresní vyšetřovatel začal trestné stíhání ve věci zločinu všeobecného ohrožení, za který běžně hrozí odnětí svobody na čtyři až deset let. Nicméně pokud policie potvrdí, že se stanici pokusil zapálit nezletilý, nečeká dotyčného nejspíš žádný postih.

SLEDUJTE: Vyděšení rodiče přivolali policejní hlídku poté, co je měl nožem a sekáčkem na maso ohrožovat jejich vlastní syn

Tagy: