Mohou vězni pracovat? Co knihovna? Obviněný z vraždy taxikáře má zřejmě jasno, míří do vazby

Cizinec měl zabíjet kvůli penězům, soud ho poslal do vazby

Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy

Pětadvacetiletý cizinec obviněný z vraždy taxikáře na pražském Černém mostě skončil ve vazbě. V pátek o tom rozhodl příslušný obvodní soud. Štábu Krimi zpráv CNN Prima NEWS se k celému případu podařilo zjistit další podrobnosti.

Auto vezoucí obviněného přijíždí k budově soudu před desátou hodinou ráno. Pětadvacetiletého muže přivedli v pantoflích a s pouty na rukou. Vazební zasedání u obvodního soudu začalo v deset hodin. Trvalo téměř hodinu a půl.

Důvodem bylo hlavně to, že muž je cizinec a vše se muselo překládat. Se svým osudem byl zjevně smířený. Během pauzy se dotazoval policistů z eskorty, jestli může ve věznici pracovat a jestli tam je knihovna.

Podle státní zástupkyně, která s ohledem na svou bezpečnost nechtěla vystoupit před kamerou a souhlasila jen se zvukovým záznamem, muž s policisty spolupracoval. „Motiv? K tomu se nebudu vyjadřovat,“ uvedla.

V předchozích dnech jsme pracovali s verzí, kterou nám sdělila svědkyně policejního zásahu. Tvrdila, že mělo jít o milostný trojúhelník. To nám ale státní zástupkyně vyloučila. „Osobní motiv to nebyl, byly to jiné, nerada bych ale rozebírala ty skutečnosti,“ doplnila.

Zdroj blízký vyšetřování štábu Krimi zpráv prozradil, že motivem vraždy měl být finanční prospěch. Muž se ale po činu prý choval naprosto iracionálně. Svědčí o tom i to, že odjel s vozidlem taxi, zaparkoval na benzínové čerpací stanici a tam zůstal ještě další tři hodiny, než ho dopadli policisté.

Otázkou tedy je, jestli byl při smyslech. To před zahájením soudního líčení nejspíš budou zjišťovat znalci. Každopádně, zatím je obviněný z vraždy ve třetím odstavci a hrozí mu až výjimečný trest.

Tagy: