Záběry divoké honičky na Liberecku: Policisté s celníky políčili past na šíleného řidiče

Policejní honička na Liberecku

Policisté a celníci honili neukázněného řidiče

Celníci a policisté mají za sebou divokou honičku s řidičem, který ujížděl desítky kilometrů, než sklapla past. Vydal se na dálnici bez řidičáku, ale upozornil na sebe nezaplacenou dálniční známkou. Skončil s pouty na rukou a trestním stíháním na krku.

Rozhodně se ale nejedná o ojedinělý případ. Takových hříšníků podle celníků přibývá. „Při našich kontrolách na Liberecku se meziročně počet řidičů bez platného řidičského oprávnění zvýšil zhruba o třetinu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Amálie Kolářová, mluvčí liberecké pobočky Celní správy.

ČTĚTE TAKÉ: Hromadná nehoda na Chrudimsku. Karambol pěti aut zřejmě zavinil řidič náhlým zastavením

Muž za volantem bílého superbu si pravděpodobně myslel, že celníkům ujede. Ti se za ním ale vytrvale drželi a sledovali jeho velmi riskantní jízdu. U jednoho ze sjezdů z dálnice se například otáčel, a přitom málem způsobil vážnou nehodu. „Ujížděl vysokou rychlostí a ohrožoval další řidiče svou nebezpečnou jízdou,“ uvedla mluvčí.

Celníci ale na pomoc přivolali policisty, kteří do terénu poslali hned několik hlídek. Ujíždějícímu řidiči nastražili past, ze které neměl šanci uniknout. Na jednom z nájezdů se těsně před něj zařadilo neoznačené policejní auto, a to prchajícího muže evidentně překvapilo, věnoval totiž pozornost zejména blikajícím majákům. Během několika vteřin bylo jeho auto obklopené vozidly policistů i celníků a on ležel na silnici s rukama za zády.

„Následnou kontrolou policisté zjistili, že 33letý řidič má vyslovené dva platné zákazy řízení motorových vozidel, a to rozhodnutím magistrátu města Liberec do května roku 2024 a dále rozhodnutím magistrátu města Mladá Boleslav do června roku 2025. Ještě téhož dne si muž z rukou libereckých policistů převzal záznam o sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ řekla Klára Jeníčková, liberecká policejní mluvčí.

Pokusem ujet před hlídkou celníků a následně i policistů si muž svou pozici před soudem rozhodně nevylepšil. Naopak zvýšil své šance na nepodmíněný trest.

PODÍVEJTE SE: Diskonehody na silnicích. S alkoholem bourají hlavně mladí, nejrizikovější jsou tři hodiny

Tagy: