Hromadná nehoda na Chrudimsku. Karambol pěti aut zřejmě zavinil řidič náhlým zastavením

K dopravní nehodě pěti osobních aut došlo v sobotu odpoledne na silnici I/37 na Chrudimsku mezi Rohoznou a Novou Vsí. Zdravotníci ošetřili tři lidi s lehčím zraněním, do správního řízení budou policisté oznamovat řidiče Škody Octavia, který celou situaci dle předběžných informací zavinil. Silnice byla zavřená, teď je průjezdná kyvadlově.

Nehoda se stala kolem 14:30. Prvotní informace se lišily. Situace byla hodně nepřehledná, záchranáři měli zprvu nahlášeno, že se srazilo šest osobních vozidel, řekla ČTK mluvčí záchranářů Alena Kisiala.

ČTĚTE TAKÉ: Letadlo na Floridě spadlo mezi karavany. Městečko se proměnilo v inferno

„Původně jsme měli nahlášenou nehodu většího počtu vozidel a čtrnáct zraněných, což se naštěstí nepotvrdilo. Na dopravní nehodě mělo účast pět vozidel a zranění byli naštěstí pouze tři lidé,“ uvedla mluvčí policie Markéta Janovská pro CNN Prima NEWS.

Do akce musel vrtulník

„Na místo jsme vyslali pět posádek zdravotnické služby Pardubického kraje. Vzlétla také letecká služba Královéhradeckého kraje. Na místě se nacházelo dvanáct účastníků nehody, z toho tři byli s lehčími zraněními převezeni sanitkami do pardubické nemocnice," pokračovala Kisiala.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Diskonehody na silnicích. S alkoholem bourají hlavně mladí, nejrizikovější jsou tři hodiny

Janovská následně přiblížila, jak k nehodě mělo dojít. „Podle prvotních informací řidič vozidla Škoda Octavia zastavil z nepochopitelných důvodů na silnici I. třídy, za ním zastavila další čtyři vozidla, načež páté vozidlo do kolony narazilo a vjelo do protisměru, kde se střetlo s dalším vozidlem,“ uvedla pro CNN Prima NEWS.

Nyní dopravní nehodu šetří chrudimští policisté. „Řidiče Škody Octavia, který zastavil na silnici I. třídy, budeme oznamovat do správního řízení,“ doplnila. Jak redakci sdělili hasiči, nikoho nebylo nutné vyprošťovat, všichni se nacházeli mimo vozidla.

Tagy: