Čtyřletý Dmytro z Kyjeva už je v pražské nemocnici. Po výbuchu utrpěl těžké zranění zad

Nemocnice Motol

Převoz malého ukrajinského chlapce do Česka

Do pražské nemocnice Motol zamířil přímo z Ukrajiny teprve čtyřletý chlapec. Malý Dmytro totiž utrpěl při výbuchu velmi vážné poranění zad. Jeho matka po převozu chlapce z Kyjeva CNN Prima NEWS sdělila, že je lékařům v Motole velmi vděčná.

Podle informací CNN Prima NEWS si malý Dmytro hrál před domem v Kyjevě, kde žil, když přišla ohromná exploze. Jeho otec ho měl vzít a běžet s ním do krytu. Až v něm si všiml, že chlapeček krvací.

Následovala urychlená lékařská péče, která ale na Ukrajině není v současnosti dostatečná. Dmytro tak zamířil do Česka, konkrétně do Fakultní nemocnice Motol v Praze. Ta má totiž specializované oddělení dětské chirurgie. Na Ukrajině žádné takové pracoviště není.

Do Motola dorazila speciální sanitka zapůjčená z Nizozemska s chlapcem ve středu večer. Do Česka s ním jela i jeho matka. „Děkuji ještě jednou lékařům za výkon operace a také za pomoc. Dmytro plakal, ale teď už ho to tak nebolí,“ řekla Ukrajinka CNN Prima NEWS.

Popsala, že v Kyjevě aktuálně není dobrá situace. „V Kyjevě a na Ukrajině teď není bezpečno. Pořád se tam střílí a bombarduje,“ dodala žena.

Tagy: