Do rybníka sjelo auto, oznámil muž na tísňovou linku. Policejní pátrání mělo nečekaný konec

Záchranáře, hasiče a policisty na Plzeňsku zaměstnal zdrogovaný muž. Ten zavolal na tísňovou linku, že do rybníku u Vejprnic vjel osobní automobil a jeho posádka zůstala uvnitř.

Telefonát na tísňovou linku 112 odstartoval pátrání po autě v rybníku u Vejprnic. „Sedmačtyřicetiletý oznamovatel nám tvrdil, že do rybníku vjel osobní automobil,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Akce zaměstnala všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS) téměř na hodinu. „Vyslali jsme dvě jednotky s cisternovými automobily s přívěsy s čluny, obě byly vybaveny takzvanými suchými obleky,“ upřesnil mluvčí hasičů Petr Poncar. „Záchranáři asistovali složkám IZS,“ doplnila mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

ČTĚTE TAKÉ: Bizarní nehoda na Strakonicku: Kamion narazil do domu. Urazil roh a poškodil střechu

Hasiči a policisté na místě zjistili, že hladinu rybníka pokrývá tenká, ale souvislá vrstva ledu, rákosí není polámané a chybí i stopy po pneumatikách. „Záhy jsme zjistili, že oznamovatelovo chování je velice zvláštní, policisté tedy provedli orientační test na drogy, který potvrdil amfetamin,“ popsal Hodan. „Skutečně si myslel, že tam to auto vjelo,“ dodal.

Protože z mužovy strany nešlo o úmysl, bude případ pravděpodobně odložen. Přitom jen hasiče stál tento výjezd 10 tisíc korun.

Podobný případ řešili záchranné složky loni na podzim. Telefonát se tehdy zmiňoval o dopravní nehodě a zraněných osobách, které ale nikde nenašli. Podle informací CNN Prima NEWS se vtipálky, kteří zneužili tísňovou linku, podařilo policistům rychle vypátrat. Šlo o dva nezletilé mladíky, jednomu bylo 16, druhému ani ne 15 let.

Tagy:
drogy tísňové volání rybník Plzeňský kraj Hasičský záchranný sbor zdravotnická záchranná služba Vejprnice Policie České republiky okres Strakonice