Dojemné loučení s hokejovou legendou Klímou. Rozdával energii, kde mohl, vzpomínal Ručinský

Jako blesk z čistého nebe přišla 4. května zpráva o náhlém úmrtí hokejové legendy Petra Klímy. Se slavným sportovcem a vítězem Stanley Cupu se v úterý v Kadani rozloučili nejbližší a také přátelé z řad hokejistů. Mezi nimi nechyběli ani hvězdy jako Robert Reichel, Vladimír Růžička ńebo Martin Ručinský.

Pro všechny to byl velký šok. Petr Klíma odešel do hokejového nebe v pouhých 58 letech. Jeho bývalí spoluhráči na něj vzpomínají jako na člověka, který nezkazil žádnou legraci. „Vždycky mě dokázal rozesmát. Už když mi zavolal, tak jsem se smál. Byl neskutečně nabitý energií a rozdával ji všude, kde mohl,“ popsal olympijský vítěz z Nagana Martin Ručinksý.

„Mně se na něm líbilo, že byl takový svůj. Když jsem za ním přijel do Edmontonu, byl pořád samé srandičky. Vůbec jsem nemluvil anglicky a on to vždy překládal. Vzpomínám, že si z toho vždycky dělal hroznou srandu,“ sdělil olympijský vítěz z Nagana a trenér mistrů světa z let 2005 a 2010 Vladimír Růžička.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Boj Kincla s Vémolou? Šance mají 50 na 50. Z klece si odnesou miliony, shodují se experti

Do obřadní síně na hřbitově v Kadani se se skvělým útočníkem přišlo rozloučit na sto smutečních hostů. U rakve vítěze Stanley cupu s Edmontonem v roce 1990 nechyběly dresy litvínovské hokejové legendy s číslem 85. Při smuteční řeči šlo několikrát u pozůstalých zahlédnout i náznaky úsměvu, hlavně při citovaní oblíbených Klímových hlášek jako třeba: „Kdo se ráno nestydí, ten se večer nebavil.“ Dojemný pohřeb zakončila píseň Petra Spáleného Až mě andělé.

Slavný hokejista po sobě zanechal tři děti. Dceru Jessicu a dvojčata Kevina a Kellyho, kteří oba hrají v české extralize.

Tagy:
pohřeb hokejista Nagano Vladimír Růžička Stanley Cup Edmonton Oilers Robert Reichel Martin Ručinský Petr Klíma Extraliga ledního hokeje Sportovní klub Kadaň