Dramatické záběry z Virginie: Muž pálil jednu světlici za druhou, pak jeho dům vybouchl

Výbuch domu ve Virginii

Výbuch ve Washingtonu

Na začátku bylo sousedské stěžování na muže, který pálil z domu jednu světlici za druhou, jenže pak se v okrese Arlingtonu v americkém státě Virginia začaly dít věci. Celý dům vylétl do povětří. Událost zachytil svědek na video píše americká CNN. Příčinu výbuchu nyní vyšetřuje policie.

Policisté na místo dorazili zhruba ve tři čtvrtě na pět. Podezřelý měl více než třicetkrát světlice vypálit do okolí, informovala americká CNN. Strážci zákona se pokusili s podezřelým spojit nejprve telefonicky, následně pomocí reproduktoru.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální útok na těhotnou matku ve Walesu. Útočník ji pobodal, policie prověřuje první stopy

Vzhledem k tomu, že dotyčný na výzvy nereagoval a zůstal zabarikádovaný v domě, dostali povolení vstoupit dovnitř. Když se pokusili dostat do objektu, ozvalo se několik výstřelů, tentokrát již pravděpodobně ze střelné zbraně. O chvíli později, okolo půl deváté večer, dům explodoval.

Na videu pořízeném svědkem je vidět, jak budovu obklopují vozidla pořádkových jednotek, když se náhle objeví ohnivá exploze. Síla výbuchu, který byl podle svědků slyšet více jak tři kilometry daleko, roztrhala střechu a zdi, v důsledku toho šla budova dolů.

Podezřelý, kterého se policii nepodařilo identifikovat, byl v momentě výbuchu uvnitř domu, píše web CBSNews. Zasahující policisté si nejsou vědomi, že by uvnitř domu byl po evakuaci ještě někdo další, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o vícepodlažní budovu, nemohli tuto eventualitu vyloučit.

Při incidentu byli lehce zraněni tři policisté, žádný z nich však nemusel být převezen do nemocnice. Několik domů v oblasti bylo evakuováno. Hasičům se během dvou hodin podařilo dostat požár pod kontrolu. Příčinu výbuchu momentálně vyšetřuje policie.

Tagy: