Drsné záběry z bojů: Rusy prozradil svinčík u jejich zákopů. Ukrajinci je zasypali bombami

Ruský voják se před ukrajinským útokem schovával mezi kameny.

Ukrajinci provedli pomocí dronů další útoky na ruské vojáky

Postupu Rusů v centrálním Donbasu zabraňuje především ukrajinská 30. mechanizovaná brigáda, která se podle svých vyjádření postarala o několik dalších úspěšných úderů na okupanty pomocí bezpilotních letounů. Některé záběry jednotka zveřejnila na sociálních sítích. Z videí je patrné, že boje obzvlášť v okolí doněckého Bachmutu jsou velmi brutální. Ruské síly o průběhu bojů v centrálním Donbasu v poslední době neinformují.

Jedno ze zveřejněných videí ukazuje útok ukrajinského dronu na opuštěného ruského vojáka, který se ukrýval ve vyhloubené díře připomínající zvířecí noru. Bezpilotní letoun shodil bombu přímo na okupanta.

„Hra na schovávanou: Rus prohrál. Na pozicích poblíž Bachmutu se zrádný okupant pokusil schovat v ‚noře‘. Chytrý operátor dronu z 30. mechanizované brigády ho ale našel. Co se stalo pak? Jen se podívejte,“ komentovala úder východoukrajinská jednotka.

Další záběry ukazují ukrajinský útok na skupinku ruských vojáků ve vybombardovaném lese nacházejícím se opět v Doněcké oblasti v blízkosti Bachmutu. Mezi zničenými stromy byly vyhloubené zbytky ruských zákopů, v nichž se schovávali okupanti. Podle všeho je prozradil nepořádek na jejich stanovišti.

„Jak Rusové doplatili na své lajdáctví? Kamufláž je mimořádně důležitým prvkem vojenských záležitostí. Svědčí o tom následující video. Bezohlední okupanti nedaleko Bachmutu házeli odpadky přímo vedle úkrytů, což je prozradilo. Záležitosti se opět chopil operátor našeho dronu,“ uvedla ukrajinská 30. mechanizovaná brigáda.

Krvavé boje o Bachmut

Ukrajinci tak nadále odrážejí útoky v centrálním Donbasu. K nejtvrdším bojům dochází stále v okolí doněckého Bachmutu. Rusko tam podle všeho vynakládá až neuvěřitelné úsilí, aby dosáhlo postupu. To se mu ale nedaří.

„Pro nepřítele je dnes Bachmut skutečnou továrnou na smrt. Posílá řadu za řadou a ztrácí stále více vojáků, každý den asi 70 až 100 lidí. Stejný počet je denně zraněn,“ řekl podle agentury Unian mluvčí východní skupiny ukrajinských ozbrojených sil Serhij Cherevatyj.

Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil pak v případě bojů u Bachmutu pochválil přímo 30. mechanizovanou brigádu: „Arogantní Rusové ve dne v noci a za každého počasí útočí na ukrajinské pozice ve směru na Bachmut. Jenže válečníci z ukrajinské 30. mechanizované brigády bezpečně drží pozice a způsobují nepříteli šílené ztráty.“

Bachmut a jeho okolí je jedním z mála míst na Ukrajině, kde se ruské síly stále snaží o postup. Boje na centrálním Donbasu patří v poslední době k těm vůbec nejkrvavějším.

Tagy: