Brutální záběry z bojů: Na Rusy pršely bomby z dronů, nespasil je ani zoufalý úkryt v bažině

Ruský voják se před ukrajinským útokem schovával v bažině.

Ukrajinci zaútočili pomocí dronů. Zoufalí Rusové se kryli i v bažině

Od vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu se již na sociálních sítích objevilo mnoho záběrů, které ukázaly brutalitu probíhajícího konfliktu. Obzvlášť drsné video nyní zveřejnila brigáda rychlé reakce ukrajinské Národní gardy, která na ruské jednotky zaútočila pomocí bezpilotních letounů. Někteří z okupantů se ze zoufalosti kryli v nedaleké bažině. Ani to jim však nepomohlo.

„Probudili jsme protivníky pomocí ‚dárků‘ od dronů brigády rychlé reakce. Zajímalo by nás, když Rusové souhlasí, že půjdou zabíjet Ukrajince, představují si válku takhle? Snili celý život o tom, že budou ležet na holé zemi, zakrývat se plevelem nebo sedět v bažině?“ uvedla brigáda rychlé reakce ukrajinské Národní gardy, která údery provedla.

I na poměry současného ukrajinsko-ruského konfliktu jsou zveřejněné záběry skutečně brutální. Video se skládá z několika útoků ukrajinských dronů, které na bezmocné okupanty shazovaly bomby.

Ruští vojáci se před útoky schovávali, kde se dalo. Kryli se mezi velkými kameny či ve vysoké trávě, a ti nejzoufalejší dokonce lezli i do vlhkých močálů. Ani to je však před zásahem ukrajinských bezpilotních letounů nezachránilo. „Představy Rusů o válce a o ‚druhé armádě světa‘ byly rozbity inteligencí a silou našich vojáků,“ doplnila ukrajinská brigáda.

Video ukazuje, jak moc jsou bezpilotní letouny pro Ukrajinu během ruské invaze přínosné. Kromě shazování výbušnin jsou užitečné také k tomu, aby vojákům podávaly aktuální informace ze vzduchu o stavu na bojišti. Podle mnoha expertů je odlišný přístup obou armád k využívání dronů jedním z hlavních důvodů, proč mají Ukrajinci na frontě převahu.

Tagy: