Divoké policejní honičky na východě Čech: Chováte se jako ču*áci, křičel spoutaný řidič

Policisté na Královéhradecku řešili dva řidiče, kteří před nimi ujížděli.

Piráti silnic v Hradci Králové

Dva řidiči nezávisle na sobě ujížděli v minulých dnech policistům na Rychnovsku a strážníkům v Hradci Králové. Oba jednali kvůli tomu, že neměli čisté svědomí, a oba nakonec bourali. Jeden z mužů byl dokonce i poté, co ležel spoutaný na zemi, na hradecké strážníky agresivní.

Prvního z hříšníků chtěli zastavit při běžné kontrole policisté na Rychnovsku. „Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval, naopak začal ujíždět a po nějaké době došlo k havárii,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná. Řidič kvůli příliš vysoké rychlosti nezvládl pravotočivou zatáčku a z úzké silnice sjel do příkopu.

Hned se také ukázalo, proč mužům zákona ujížděl. „Policisté následnou lustrací zjistili, že řidič má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2023,“ vysvětlila mluvčí s tím, že odmítl test na drogy i dechovou zkoušku. Teď může za maření výkonu úředního rozhodnutí strávit za mřížemi až dva roky.

I po spoutání byl agresivní

Divokou honičku zažili také královéhradečtí strážníci. Nedaleko centra krajského města si všimli podezřele se chovající trojice mužů u zaparkovaného auta. „Strážníci pojali podezření, že tyto osoby jsou pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky a chystají se k jízdě,“ popsala mluvčí Městské policie Hradec Králové Veronika Ludvíková.

Jejich tušení bylo správné. Když se hlídka vzdálila, zaparkované auto se rozjelo, a tak se vydali za ním. Muž však zrychlil a na výzvy k zastavení nereagoval. „O pár ulic dále narazil řidič ve vysoké rychlosti do stavebního materiálu, nicméně to mu nestačilo a pokračoval v jízdě dál,“ pokračovala Ludvíková.

Když už nevěděl, kudy kam, vystoupil z auta a utíkal pryč. „Pak se zastavil, otočil se proti strážníkům s lahví v ruce a rozešel se proti nim. Hlídka musela použít donucovacích prostředků k tomu, aby muže zklidnila a nasadila mu pouta. Po chvíli se na místo dostavila i hlídka Policie ČR,“ sdělila mluvčí.

I když měl na rukou pouta a ležel na zemi, strážníkům nadával a urážel je. „Vy se chováte jako č**áci, poslední dobou, policajti. K vám nikdo nemůže mít respekt,“ prohlašoval hříšník. Nyní je otázka, co agresivního řidiče čeká, protože tím, že odmítl test na drogy i alkohol, si rozhodně nepomohl. Věc si převzala Policie ČR.

Tagy: