Filmový svět truchlí. Zemřela hvězda seriálu Zákon a pořádek, zářila i v kultovních Akta X

Filmový svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 78 let zemřel americký herec a komik Richard Belzer. V seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti ztvárnil detektiva Johna Munche. Poté se objevil jako hostující hvězda také v seriálech Studio 30 Rock, Flash či Akta X. Na zesnulého komika vzpomínali na sociálních sítích mnozí jeho kolegové.

Belzer zemřel v neděli brzy ráno ve svém domě na jihozápadě Francie. O jeho úmrtí informoval hercův dlouholetý přítel a komik Bill Scheft. „Měl spoustu zdravotních problémů,“ svěřil se Scheft deníku Hollywood Reporter.

ČTĚTE TAKÉ: Milionové dědictví po Jiráskové rozprodala ošetřovatelka. Hýčkaný obraz dala za pár korun

Oblíbený herec se proslavil především rolí detektiva Munche, kterého poprvé ztvárnil v roce 1993 v televizním seriálu Zločin v ulicích. Poté se se stejnou postavou objevil také v seriálu Zákon a pořádek. „Charakter Munche mi byl opravdu blízký. Byl to pro mě splněný sen a naprostá radost hrát ho tolik let. Měl jsem velké štěstí,“ řekl známý herec v roce 2017 v rozhovoru pro Smashing Interviews. Belzer měl na svém kontě také desítky filmových rolí. Zahrál si ve Zjizvené tváři, Muži na Měsíci či Slávě.

„Sbohem, můj drahý příteli. Budeš mi chybět, tvé jedinečné světlo a tvůj zvláštní svět. Jsem vděčná za to, že jsem tě poznala, zbožňovala tě a pracovala s tebou,“ napsala na svém Instagramu Mariska Hargitayová, jenž ztvárnila v Zákoně a pořádku detektivku Olivii Bensovou. „Jaké štěstí mají andělé, že tě mají. Už je slyším, jak se smějí. Mám tě moc ráda teď a navždy,“ vzkázala mu.

Dojemnou momentku z natáčení sdílel na sociálních sítích také herec Christopher Meloni, jenž hrál detektiva Elliota Stablera.

Tagy: