Fuj, fuj, hučeli poslanci. Volný a Bojko jsou podle nich hlupáci a bezohlední sobci

Lubomír Volný

Volný k vyloučení z jednání sněmovny

Poslanci se pustili do svých kolegů Lubomíra Volného a Mariana Bojka (oba nezařazení, zvoleni za SPD). Když je parlamentní stráž vyváděla z jednacího sálu, v kuloárech se ozývalo „fuj, fuj“. Ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) CNN Prima NEWS řekl, že taková scénka je jako za první republiky.

Volný a Bojko přišli do Sněmovny opět bez roušek. Šéf dolní komory Radek Vondráček (ANO) nakonec musel přerušit schůzi. „Odmítli opustit sál a respektovat vykázání, takže zasahuje parlamentní stráž. Je to návrat do první republiky nebo do Rakouska-Uherska, kde takové scény probíhaly,“ řekl CNN Prima NEWS Hamáček.

Dva rebelující poslance kritizoval i jejich kolega Martin Kolovratník (ANO). „Hlupáci a bezohlední sobci. Bohužel docílili jen toho, že na půl hodiny zastavili Sněmovnu. A udělali si moc hezkou mediální reklamu,“ napsal na Twitter.

I šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura uvedl, že Volnému a Bojkovi jde jen o publicitu. „Musíme přijmout taková opatření, aby možnost byla co nejnižší. Chci jim snížit publicitu. Například tím, že do foyer budou mít přístup pouze poslanci,“ řekl Stanjura. Do kuloárů mohou novináři, nesmějí však s sebou brát televizní kamery.

„Tohle je Balkán, kam jsme se to dopracovali,“ okomentovala rozhořčeně situaci pro CNN Prima NEWS ministryně financí Alena Schillerová

Není to poprvé, co se Volný postaral o rozruch. Během posledního jednání Sněmovny vyvolal přímo v sále potyčku s místopředsedou dolní komory Tomášem Hanzelem (ČSSD).

Tagy: