Zabijeme úplně každého. Izrael zveřejnil záběry, jak bojovník Hamásu pálil do mobilních toalet

Teroristé z islamistického hnutí Hamás zabili přes 260 účastníků izraelského hudebního festivalu Supernova.

Další záběry z masakru na hudebním festivalu

Teroristům z Hamásu je úplně jedno, koho zabíjí. Takto o radikální palestinské organizaci mluví Izraelské obranné síly (IDF). Své tvrzení dokládají videem z masakru na hudebním festivalu Supernova. Jeden z ozbrojenců metodicky pálil do řady mobilních toalet, aby zastřelil každého civilistu, který se v kabinkách mohl hypoteticky schovávat. V důsledku bezprecedentního útoku ze 7. října pokračuje izraelská odveta v Pásmu Gazy – namířená právě proti Hamásu.

„Podívejte se, jak teroristé z Hamásu bez rozdílu střílejí na toalety během hudebního festivalu Supernova. To jasně dokazuje, že Hamásu je prostě úplně jedno, koho zabije,“ uvedly IDF ve svém prohlášení na sociální síti X. K tomu přidaly video pořízené jedním z teroristů.

Palestinský ozbrojenec během kulturní akce procházel kolem dlouhé řady mobilních toalet. Do každé kabinky jednou vystřelil z útočné pušky, zřejmě kdyby se někdo náhodou schovával uvnitř.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Londýnská dohoda? Smlouva, která mohla změnit svět. Hamás nemusel nikdy existovat

Hudební festival Supernova se konal v Negevské poušti u kibucu Reim jen pár kilometrů od Pásma Gazy. V ranních hodinách, 7. října, se stal jedním z hlavních cílů vražedného běsnění Hamásu. Teroristé postupovali velmi systematicky, nakonec zabili přes 260 účastníků akce, další desítky unesli při návratu do Gazy.

Celkově si palestinský útok na Izrael vyžádal více než 1 400 obětí, většinu z nich tvoří civilisté. Židovský stát od 7. října podniká odvetné nálety namířené proti Hamásu. Dosud při nich podle ministerstva zdravotnictví v Pásmu Gazy zahynulo přes 2 800 Palestinců. Radikální organizace palbu opětuje.

Přečtěte si další svědectví z masakru na festivalu Supernova:

Tagy: