Harrisová láká Trumpa do debaty na CNN. Už je moc pozdě, váhá nad soubojem exprezident

Demokratická kandidátka Kamala Harrisová přijala pozvání k další prezidentské debatě na americké CNN, která by se měla konat za měsíc 23. října. Republikán Donald Trump se ale prozatím nabídku na reprízu souboje zdráhá přijmout. Podle něj je na další debatu už příliš pozdě.

Kulisy potenciální třetí prezidentské debaty jsou připravené. V té první se ještě před prázdninami střetl Donald Trump s prezidentem Joem Bidenem. Po jeho odstoupení se v druhé zářijové debatě utkal Trump s Harrisovou. Teď se nabízí opakování tohoto souboje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump má hlavu na špalku, píše po atentátu CNN. Incident roztočil další spirálu nenávisti

Debatu chce hostit americká CNN 23. října. Demokratka Harrisová už nabídku zúčastnit se moderované diskuze přijala.

„Viceprezidentka Harrisová je připravena na další příležitost vystoupit na jednom pódiu s Donaldem Trumpem,“ uvedla v prohlášení předsedkyně kampaně Jen O'Malley Dillonová. „Donald Trump by neměl mít problém s touto debatou souhlasit,“ dodala.

Jenže Trump zjevně problém má. Krátce po první debatě s Harrisovou prohlásil, že už žádná další debata nebude. Později své rozhodnutí korigoval a řekl, že by na další rétorický souboj s Harrisovou „musel mít náladu“.

Současné pozvání k vystoupení na CNN ale odmítá. Trump prohlásil, že na konci října už bude na debatu pozdě.

První hlasování už začalo

„Problém s další debatou je, že je prostě pozdě, hlasování už začalo,“ řekl Trump na shromáždění ve Wilmingtonu v Severní Karolíně.

Republikán argumentuje tím, že v některých státech už se začalo hlasovat o příštím prezidentovi v září. Další se pak přidají v říjnu. Informovala o tom agentura Reuters. Tým Harrisové ale upozornil, že Trump neustále mění názor a možnost konání debaty je otevřená.

Říjnová debata by měla být odrazem první prezidentské debaty a uskuteční se ve studiu CNN v Atlantě. Trump a Harrisová by po dobu 90 minut odpovídali na otázky moderátorů bez živého publika ve studiu.

„Viceprezidentka Harrisová i bývalý prezident Trump obdrželi pozvání k účasti na podzimní debatě CNN, protože věříme, že Američanům by druhá debata obou kandidátů na prezidenta Spojených států prospěla,“ uvedla televize CNN v prohlášení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyřeším válku na Ukrajině už před inaugurací, řekl Trump. Chcete se vzdát, tepala ho Harrisová

Tagy:
CNN debata hlasování USA Donald Trump Kamala Harrisová Americké volby 2024