Harryho kniha otřese monarchií. Princ nevyměkl a Camilla se má na co těšit, varují přátelé

Chystané paměti prince Harryho přidělávají vrásky jeho příbuzným ve Velké Británii. Královská rodina by se podle přátel mladšího syna princezny Diany a prince Charlese měla mít na pozoru. „Pokud si myslí, že Harry vyměkl, tak se mýlí. Jeho paměti otřesou monarchií v základech,“ varují jeho přátelé. Na pozoru by se podle nich měla mít i Camilla, druhá manželka jeho otce. V knize totiž Harry odhalí, jaké city k ní skutečné chová.

Již koncem letošního roku se britská královská rodina dozví, co déle než rok v naprosté tajnosti princ Harry sepisoval. Mladší syn prince Charlese avizoval, že paměti nepíše „jako princ, kterým se narodil, ale jako muž, kterým se stal“. Jak monarchie jeho autobiografii přijme, lze jen spekulovat. Přátelé prince však mají jasno a dopředu jeho rodinu varují.

„Pokud si myslí, že vyměkl, tak se mýlí. Stačí počkat, až vyjde kniha, protože otřese monarchií v základech,“ podotkli pro web Mirror. Třaskavé paměti mají odhalit zejména vztah prince Harryho k jeho odcizené rodině a jak blízcí přibližují, zaměří se i na Camillu.

Druhou manželku svého otce nikdy neměl příliš v lásce a mezi syny princezny Diany a Camillou vždy panovalo napětí. V knize se má ze svých citů vyznat, a nebude se zřejmě jednat o příjemné čtení. „I když se napětí mezi nimi v průběhu let zmírnilo, bylo to spíše na důkaz jednoty než blízkého vztahu,“ dodávají přátelé.

O napjatém vztahu vypovídá i fakt, že Harry nijak nekomentoval projev královny Alžběty, píše web Daily Mail. Ta na 70. výročí svého panování uvedla, že by si přála, aby se Camille po korunovaci prince Charlese říkalo královna, nikoliv princezna. Harry s manželkou Meghan královně ani negratulovali k výročí a mlčení prolomili až po čtyřech dnech. Ani tehdy však vévoda ze Sussexu nekomentoval slova své babičky, ale vzdal hold práci své matky v oblasti boje proti AIDS a HIV.

Je otázkou, co vše bude součástí dosud nepojmenovaných pamětí, mnozí však tuší, že kritikou nebude princ šetřit. Mimo jiné by měl uvést, koho viní ze smrti své matky. Již dříve navíc mnozí vtipkovali, že se bude jednat spíše o názory a myšlenky Meghan. Očekává se, že jakmile kniha vyjde, mnozí lidé si ji velmi rychle pořídí a královská rodina ve Velké Británii v tom nebude zřejmě výjimkou.

Tagy: