Trénovala v bazénu, náhle se jí zastavilo srdce. Španělsko zasáhla smrt 46leté herečky

V pouhých 46 letech zemřela španělská herečka Itziar Castrová, která se proslavila zejména rolí v seriálu Vis a Vis a celé řadě dalších filmů. Byla také známou zastánkyní LGBT komunity.

Podle webu Sur in English Castrová zemřela v bazénu, když trénovala na vystoupení v synchronizovaném plavání. V pátek zprávu o jejím úmrtí potvrdila rodina, která vydala krátké prohlášen. Veřejnost ujistila, že v nadcházejících dnech bude několik příležitostí, aby Castrové mohli vzdát hold.

ČTĚTE TAKÉ: Chtěla jsem dát dceři budoucnost, říká hvězda Zoufalých manželek. Na školu jí pomáhala úplatky

Tělo španělské herečky převezli do Ústavu soudního lékařství v Gironě. Nařízena byla soudní pitva, jak informoval server 24/7 Agency. V podobných případech jde o obvyklý postup. Podle webu umělkyně zemřela zřejmě na zástavu srdce.

Rodina zatím neuvedla, kdy ani kde bude Castrová pochována. Pohřeb by se mohl konat buď v Barceloně, kde se herečka narodila, nebo v Madridu, kde žila.

Castrová si zahrála v několika španělských filmech a seriálech. Za své výkony na plátně si vysloužila nominaci na cenu Goya. Byla známá i svým bojem za práva LGBT komunity.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Přiznání Pawlowské. Šla jsem na rande, i když mám partnera. Byl to stres, ale nešlo odolat

Tagy: