Hokejová tragédie na Slovensku: Našel se Paškův dopis na rozloučenou. Vysvětlil sebevraždu

Pietní místo pro Dušana Paška mladšího, který spáchal sebevraždu.

Kauza sebevraždy funkcionáře hokejového týmu Bratislava Capitals Dušana Paška mladšího nadále hýbe Slovenskem. Tamní policie našla v Paškově trezoru dopis na rozloučenou. Viceprezident klubu se oběsil minulý týden v bratislavském parku.

Z dopisu na rozloučenou vyplývá, že si Pašek dával za vinu smrt útočníka Borise Sádeckého. Ten zemřel jen dva dny před ním během utkání rakouské ligy. O jeho život lékaři bojovali pět dní. Mladý talent slovenského hokeje svůj boj o život 3. listopadu prohrál.

O dva dny později našli kolemjdoucí v jednom bratislavském parku oběšeného manažera Bratislava Capitals Paška mladšího. Oba tragicky zesnulé pojilo nejen pouto pracovní, ale i přátelské.

V dopise nalezeném v Paškově trezoru podle Deníku Pravda stojí, že si smrt šikovného útočníka bral osobně. Sádecký s ním měl na začátku sezony konzultovat své zdravotní problémy, jenže případné přerušení kariéry klíčového útočníka Capitals by znamenalo zásadní komplikace pro klub. Na konzultaci se specialistou proto nedošlo.

Svědci, kteří s ním byli po smrti Sádeckého v kontaktu, shodně potvrdili, že tragédie jím otřásla. Projevilo se to i tím, že kouřil jednu cigaretu za druhou, uvedla Pravda.

Viceprezident Bratislavy Capitals a trojnásobný mistr Slovenska v hokeji tak svůj život ukončil vlastní rukou, stejně jako jeho otec – mistr světa a ikona československého hokeje Dušan Pašek starší – v roce 1998.

Tagy: