Hororové záběry výbuchu v Záporoží. Ruská raketa dopadla kousek od ukrajinských dětí

Následky ruského bombardování Ukrajiny

Ruská raketa dopadla nedaleko od ukrajinských dětí

Ruští okupanti pokračují v masivním bombardování ukrajinských měst. Záběry některých raketových útoků se ukrajinským civilistům povedlo zdokumentovat. Děsivé video například pořídil v Záporoží muž, který natočil dopad ruské bomby. Ta explodovala nedaleko od vyděšených ukrajinských dětí. Kyjev hlásí další oběti.

Hororové video zveřejnilo na svém Twitteru ukrajinské ministerstvo obrany. „Čtvrteční útok na Záporoží,“ uvedlo stručně. Záběry pořídil muž, který byl právě se svými blízkými na tamním náměstí. Začal natáčet krátce poté, co nedaleko od nich došlo k výbuchu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Momenty války: Odpadková kamufláž ruské houfnice a „demilitarizace“ ukrajinského obchodu

Ukrajinec za zvuku varovných sirén popisoval, co se stalo. Poté si na obloze všiml další ruské rakety. Když bomba dopadla na zem, následovala masivní exploze a obrovská rána. Mále děti, které skrčené úderu bezmocně přihlížely, se daly do křiku a pláče. „Neplačte,“ snažil se je uklidnit muž.

Jedna z ruských raket ve čtvrtek zasáhla také záporožský hotel, v němž jen o chvíli dříve skončil dětský příměstský tábor. Exploze zabila jednoho člověka a dalším šestnácti lidem způsobila zranění. Dětem se nic nestalo.

Během pátku ruští okupanti provedli minimálně 49 dělostřeleckých útoků na ukrajinská města. Zároveň vyslali zatím nespecifikovaný počet íránských sebevražedných dronů a podnikli dalších 31 leteckých a pět raketových úderů. Vyplývá to z nového hlášení ukrajinského generálního štábu.

„V důsledku ruských teroristických útoků jsou bohužel mezi civilním obyvatelstvem další zranění a mrtví, mezi nimi i děti. Okupanti zničili několik obytných budov a další část civilní infrastruktury. Pravděpodobnost ruských úderů na celém území Ukrajiny zůstává vysoká,“ informovalo kyjevské vedení.

Tagy: