Bratři udeřili hostitele lopatou, prokopli mu lícní kost. Odsedí si 7 a 11,5 roku

Dva bratři z Ostravy půjdou za útok lopatou a nožem na sedm a 11 a půl roku do vězení. Muž, kterého napadli, mohl vykrvácet, kdyby si nestihl přivolat pomoc. Za pokus o vraždu dostali pachatelé poměrně nízký trest, pomohlo jim, že se před soudem přiznali.

V dřevěné chatce v podhůří Beskyd se dva bratři pokusili zavraždit čtyřicetiletého muže. Jako zbraň jim posloužila kovová lopata a nůž. „Jeden z nich mě chytil zezadu a složil na kolena. Poté udeřil lopatou, nastříkal slzný plyn a kolenem mi prokopl lícní kost,“ popsal útok poškozený.

Zároveň ho bodali dvaceticentimetrovým nožem. Muž málem vykrvácel, podle lékařů ztratil dva litry krve. „Měl jsem otřes mozku, rozbitou hlavu, roztržené obočí, prokopnutou lícní kost, dvakrát zlomenou čelist a šest bodných ran. Také mi hrozila operace na srdce, ledviny a plíce. Měl jsem v nich vodu, v žaludku pak krev. Doktoři říkali, že jsem přežil popravu,“ dodal poškozený.

Na místo přijeli místní policisté, kteří ihned přivolali kriminální policii. Na první pohled bylo jasné, že se jedná o brutální napadení. Jako motiv údajně mužům posloužila žena, která přebývala u napadeného v chatě asi dva měsíce. Nechal ji tam totiž bydlet, když neměla kam jít.

„Na chatu přivedla i svého přítele, po čase však došlo k tomu, že se na chatě ocitl, ale už bez souhlasu poškozeného další muž, bratr přítele ženy,“ popsal státní zástupce Vít Legerský.

Muži, který má chatu pronajatou, se další dva společníci nelíbili. Když je vystěhovával, všiml si, že odcházejí s napěchovanými taškami. Chtěl je zkontrolovat, jestli mu něco neukradli. V tu chvíli na něj zaútočili. Starší z nich si pobude ve vězení 11 a půl roku, mladší 7 let.

Tagy: