Rozsáhlé pátrání na Trutnovsku: Houbařka se v lese ztratila rodině. Hledal ji i vrtulník

Houbaření

Pátrání po seniorce, která se ztratila při houbaření

Seniorka, která se při pohybu opírala o hůl, se během houbaření v lesích na Trutnovsku nečekaně ztratila zbytku své rodiny. Do pátrací akce byly následně zapojeny desítky policistů včetně vrtulníku. Vyčerpanou 70letou ženu nakonec v pořádku našel policista na čtyřkolce. Strážci zákona radí mít vždy u sebe při procházkách v lese nabitý mobilní telefon.

Původní skupina seniorku hledala čtyři hodiny, až pak se teprve houbaři rozhodli požádat o pomoc policii. Pátrání komplikoval fakt, že seniorka u sebe neměla mobilní telefon.

ČTĚTE DÁLE: Houby nesušte na novinách a přidejte k nim pepř. Odborník prozradil fígle, jak na úlovek z lesa

Podle vyjádření policie se do pátrací akce zapojilo přibližně třicet policistů včetně psovodů a speciálního pátracího týmu STOPA. „Do akce byl také povolán vrtulník letecké služby,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Iva Kormošová.

„Policisté vytvořili rojnici na prohledání vytyčeného úseku, další policisté byli vysláni do jejího bydliště, zda se domů nevrátila,“ přiblížila dále policejní mluvčí.

Část pátracího týmu projížděla okolí na terénních čtyřkolkách. Právě policista na čtyřkolce následně vyčerpanou seniorku na jedné z polních cest našel. „Žena, která prý již na houby nikdy nepůjde, se policistům velmi omlouvala. Ti ale byli velice rádi, že pátrací akce tak šťastně skončila,“ konstatovala Kormošová. Zároveň apelovala, aby nejen houbaři, ale všichni návštěvníci lesů a odlehlejších oblastí u sebe vždy měli nabitý mobilní telefon.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Cesta ke Sněžce se změnila v tragédii. Kočárek s kojencem se převrátil, dítě nepřežilo

Tagy:
les policie houbaření rodina mobilní telefon CNN Prima NEWS Sněžka čtyřkolka pohřešovaná osoba trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti