Hráči z týmu IMPORTant Players ovládli finále mobilního šampionátu. Hrálo se o 150 tisíc

Mistrovství ČR v mobilních hrách korunoval své poslední letošní krále esportu. Ve hře League of Legends: Wild Rift, která v rámci turnaje zažila svou premiéru, si zlaté medaile odnesli hráči IMPORTant Players. Celkem se v prostorech brněnského výstaviště bojovalo o 150 tisíc korun.

V mobilní hře Wilf Rift proti sobě stojí dva týmy po pěti hráčích, jejichž úkolem je dobýt soupeřovu hlavní budovu (tzv. Nexus). Každý z hráčů se ujímá role jednoho unikátního šampiona a o vítězi rozhoduje kombinace strategie, týmové komunikace a individuálních schopností.

Všechny potřebné dovednosti předvedli hráči z týmu IMPORTant Players už v základní skupině, kde si dokázali poradit s konkurenty z Entropiq a STOPWATCH eSports. Svoji jízdu za zlatem pak začali v play-off ve velkém stylu a do zápasu o bronz poslali jednoho z hlavních favoritů, tým eSuba.

Obrovská gratulace vítězům IMPORTant Players v Samsung MČR ve Wild Riftu!

Posted by Mistrovství ČR v mobilních hrách on Sunday, November 28, 2021

Ve finále se IMPORTant Players utkali se zástupci organizace Bloody Devils. S jednoznačným výsledkem 3:0 se hráči z prvního jmenovaného celku stali prvními českými šampiony ve Wild Riftu.

„Hráčům pak patří velký dík za to, že předváděli skvělé výkony, a obrovská gratulace putuje k vítězům. Vidíme, že mobilní esport nabývá na popularitě nejenom ve světě, ale své diváky si stále častěji nachází také v Česku,“ řekl Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone, která MČR organizuje.

Tagy: