Hrajete si na opozici v koalici, že vám to žerou, opřel se Nacher do Pirátů. Kolaja se bránil

Zleva: Europoslanec Marcel Kolaja (Piráto) a poslanec Patrik Nacher (nestr. za ANO)

360° 21.8.2023

Piráti to hrají chytře, dělají opozici v koalici. Divím se, že ostatní čtyři strany jim tohle žerou. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to prohlásil poslanec Patrik Nacher (nestr. za ANO). Připomněl například, jak strana „hlasovala o tom, že ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) škodí této zemi“. „Přesto s ním setrvávají ve vládě,“ komentoval to Nacher. Proti tomu se ohradil europoslanec Marcel Kolaja (Piráti). Nechápe, proč by Piráti měli odstupovat za to, že „někdo jiný udělal průšvih“.

„Piráti to hrají chytře, dělají opozici v koalici. Divím se, že ostatní čtyři strany jim tohle žerou, s prominutím. Mají čtyři poslance, nevím, kolik politických náměstků. Ze čtyř poslanců mají tři ministry, to je myslím rekord a neuvěřitelné. Přesto dělají, že tam vlastně nejsou,“ prohlásil Nacher.

Následně zmínil, že v kampani podle něj budou Piráti odkazovat na to, aby si občané vzpomněli, jak „upozorňovali, a dokonce hlasovali o tom, že ministr spravedlnosti Blažek škodí této zemi“. „Přesto s ním setrváme ve vládě, naši ministři jsou velcí borci a perfektně fungují,“ parodoval Nacher hypotetická budoucí slova Pirátů.

ČTĚTE TAKÉ: Paktování s Nejedlým? Poslední kapka. Milion chvilek požaduje odvolání Blažka, svolal akci

Do svých výčtů Nacher vztáhl i další kauzy, jako je například Dozimetr. „Ten propukl v Praze, když byl primátorem Zdeněk Hřib (Piráti),“ uvedl. Proti tomu se však Kolaja rázně ohradil. „S Dozimetrem nemají Piráti vůbec nic společného,“ zdůraznil. A vyjádřil se ke kauze kolem Blažka, který se v restauraci potkal s poradcem exprezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým a podle svých slov si k němu přisedl kvůli bouřce.

Vláda se kauzám musí postavit čelem

„Ministr je odpovědností strany, která ho nominuje, potažmo premiéra. Skutečně nevidím důvod, proč by tři pirátští ministři, kteří ve vládě odvádějí dobrou práci, měli z kabinetu odstupovat kvůli tomu, že někdo jiný udělá průšvih. To přece nedává vůbec žádný smysl,“ ohradil se s tím, že Pirátům v předvolebních průzkumech rostou preference. „To asi jasně ukazuje, že ani lidé to nevnímají tak, že bychom byli ti, kdo může za průšvihy,“ uvedl.

Doplnil, že vláda musí udělat maximum, aby klesající trend důvěry u občanů otočila. „Pochopitelně musí platit, že se musí postavit ke kauzám čelem,“ dodal.

Tagy: