Pitomost a hysterie, míní Peksa o zavírání EU před migranty. Hranice musíme chránit, říká Konečná

V Evropské unii opět narůstá vlna migrace. Na únorovém summitu se nejvyšší představitelé zemí EU shodli na tom, že je třeba posílit především ochranu vnějších hranic. „Zastavit je na hranicích a nepustit do EU je základ, abychom si udělali pořádek,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM).

Ochrana hranic je podle Konečné velmi důležitá. „Pokud by v létě opravdu přišla ta velká migrační vlna, EU se bude muset postavit k tomu, jak hranice ochránit. Může to být i bezpečnostním rizikem,“ uvedla europoslankyně ve vysílání CNN Prima NEWS.

Konečná také dodala, že pokud by došlo na opravdu krizové situace, byly by řešením i ploty. „Je to nástroj abychom lidi mohli zmonitorovat – kdo to je nebo s jakými zdravotními riziky například přichází,“ doplnila s tím, že hranice států musí být tím místem, kde se migranti zastaví.

ČTĚTE TAKÉ: Evropa je opět pod náporem migrantů. Experti mluví o nové trase, krizi ale mírní

Je tedy možné, že se kvůli migrační vlně případně uzavřou hranice uvnitř Schengenského prostoru a při cestování opět budeme muset ukazovat pasy? Podle europoslance Mikuláše Peksy (Piráti) ne. „Je to pitomost a vyvolávání hysterie. Vůbec bych to nedělal,“ nechal se slyšet Peksa.

Diskuze obou europoslanců je k dispozici ve videu v článku. Konečná s Peksou mluvili také o tom, co migraci způsobilo či o tom, že nejvíce migrantů míří do Německa.

Tagy: