Hvězdy na sjezdu demokratů: Vystoupili Clinton a Winfreyová, spekuluje se o Swiftové a Beyoncé

Moderátorka Oprah Winfreyová na sjezdu Demokratické strany

Sjezd demokratů a Trump

Nominační sjezd Demokratické strany oficiálně potvrdil guvernéra Tima Walze jako viceprezidenta pro kampaň Kamaly Harrisové. Jeho představení veřejnosti bylo jednou z hlavních součástí programu třetího dne sjezdu Demokratické strany. Na pódiu ovšem vystoupili i další významní hosté: Bill Clinton či Oprah Winfreyová. Reportér CNN Prima NEWS navíc přímo z USA informoval, že se spekuluje o vystoupení hvězdných zpěvaček Taylor Swiftové či Beyoncé.

Zjevně dojatý Tim Walz poděkoval delegátům za důvěru a následně přijal svou nominaci. Na pódiu chicagské arény ji oslavil s celou svou rodinou. „Dnes jsme tu všichni z jednoho prostého důvodu – milujeme tuto zemi. Takže děkuji vám všem tady v Chicagu, i těm, kdo se dívají doma. Děkuji vám za vášeň. Děkuji vám za odhodlání. A především za všechnu tu radost,“ sdělil na sjezdu strany.

ČTĚTE TAKÉ: Bidenovi se děkovalo organizovaně, popsal reportér malý detail. Vládne tu úleva, dodal Klvaňa

Šedesátiletý guvernér státu Minnesota byl v minulosti členem národní gardy, ale také učitelem zeměpisu a asistentem kouče Ricka Suttona, se kterým trénoval tým amerického fotbalu. Paralely s postem viceprezidenta si lze jen stěží nevšimnout.

„Jeho úkolem je být součástí plánování, ale když dojde na lámání chleba, rozhodnutí dělá někdo jiný. Tim umí být přesvědčivý a organizovaný. Má jasnou představu, ale nikdy jsme na sebe při hádkách nekřičeli,“ popsal silné stránky možného druhého muže USA Sutton.

Podle průzkumu agentury AP má Walze v oblibě asi třetina Američanů, jeho republikánský protějšek J. D. Vance se těší podpoře jen čtvrtiny voličů.

Účastníky sjezdu dojala známá americká moderátorka Oprah Winfreyová svou předpovědí vítězství demokratů a Kamaly Harrisové. „A už brzy budeme své dcery a syny učit o tom, jak jedno dítě indické matky a jamajského otce – dvou imigrantů s velkými ideály – vyrostlo a stalo se 47. prezidentkou Spojených států,“ sdělila Winfreyová. Celá hala se pak roztancovala při vystoupení Stevieho Wondera. Ten svou písní Higher Ground volal po sjednocení všech Američanů v zemi na „vyšší úrovni“.

Bývalý prezident Clinton zas ukázal, jak odstoupení Joea Bidena zcela otočilo argumenty, které proti demokratům používal Donald Trump. „Před dvěma dny jsem oslavil 78. narozeniny. Jsem úplně nejstarším členem naší rodiny. A jediné, na co můžu být pyšný, je fakt, že jsem pořád o něco mladší než Donald Trump,“ řekl na sjezdu Demokratické strany dvojnásobný prezident USA.

Reportér CNN Prima NEWS přímo z Chicaga informoval, že vystoupit by mohly i další hvězdná jména ze showbyznysu. „Spekuluje se zde o tom, zda se objeví Taylor Swiftová nebo Beyoncé,“ hlásil reportér z USA. Podle něj by měli vystoupit i další politici, a to jak demokraté, tak i republikáni, kteří nesouhlasí s rozhodnutím jejich strany vyslat do voleb Donalda Trumpa.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Sjezd demokratů okouzlili Obamovi. Guvernér popsal reportérovi CNN Prima NEWS atmosféru

Tagy: