Iniciativ na pomoc Ukrajině existuje řada. Pořád to ale nestačí, říká Bouček

Moderátor a scénárista Libor Bouček byl hostem pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Libor Bouček o koncertu Primy a Červeného kříže na pomoc Ukrajině

Už tuto neděli proběhne v pražském Foru Karlín benefiční Koncert dětem Ukrajiny. Pořádá ho skupina Prima ve spolupráci s Českým červeným křížem a vybrané finanční prostředky poputují do ukrajinských dětských nemocnic. Večerem diváky provede oblíbený moderátor Libor Bouček. Podle jeho slov se můžete těšit na neobvyklé seskupení hostů.

„Iniciativ na pomoc Ukrajině je celá řada, ale myslím si, že i kdyby jich bylo osmkrát více, pořád nepostihnou pomoc, která je potřeba,“ prohlásil Bouček v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Pomoci Ukrajině se také rozhodla skupina Prima, která ve spolupráci s Českým červeným křížem založila společnou iniciativu Pomoc dětem Ukrajiny. Na podporu této iniciativy se uskuteční i nedělní benefiční koncert, který mohou lidé sledovat na hlavním kanále Prima či poslouchat na rádiu KISS.

„Mezi jednu z nejohroženějších skupin patří děti, které jsou chtě nechtě součástí tohoto konfliktu a jejichž zdraví i životy jsou denně v ohrožení,“ řekl Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima. „Proto jsme se rozhodli ve spolupráci s Českým červeným křížem tuto skupinu podpořit,“ doplnil. Český červený kříž je partnerská organizace Ukrajinského červeného kříže. Právě tato organizace posléze s lokálními dětskými nemocnicemi rozhodnou, kam poputují vybrané finanční prostředky.

Nedělní koncert startuje ve 20:00 hodin v pražském Foru Karlín. Podle Boučka se diváci mohou těšit na nečekané seskupení hostů. „Zazpívá Janek Ledecký, Petr Janda, Anna Slováčková, Eva Burešová, Václav Noid Bárta, kapely Jelen a Slza a další. Moc se mi na tom líbí to, že nás všechny spojuje jedna věc. Ve chvíli, kdy se objeví slovo pomoc, okamžitě pomáháme. To, co se děje v Česku teď, je podle mě to nejpozitivnější. Vlna solidarity a podpory je strašně veliká,“ řekl Bouček.

Nápad zorganizovat koncert se přitom objevil teprve před pár dny. „V sobotu mi volala výrobní ředitelka Primy Lucie Kršáková s tím, zda by bylo možné něco takového zorganizovat a jestli si to umím představit. Během pár hodin se pak stalo něco neuvěřitelného. Získat Forum Karlín zadarmo se nám podařilo asi za čtyři sekundy. Nejdříve nám řekli ano, a až pak jsme s vedením řešili technické věci,“ popsal známý moderátor.

Nejjednodušší podle něj bylo sehnat účinkující. „Ten, kdo byl v Praze, nabídku přijal,“ upřesnil.

Vstupenky na benefiční koncert je možné zakoupit v síti TicketMaster za 550 Kč. Celou událost ale mohou sledovat i lidé u televizních obrazovek – přímý přenos poběží od 20:15 na hlavním kanále Prima, poslechnout koncert si mohou také posluchači rádia Kiss. Nebude chybět ani livestream na webu CNNPrima.cz a na facebookových profilech Primy a CNN Prima NEWS.

Tagy: