Pár prásků trávy, pak jsem musel být nahý: Instruktor měl zneužívat školáky na Táborsku

Instruktor měl zneužívat žáky škol na Táborsku

Jihočeští kriminalisté obvinili instruktora, který měl více než deset let zneužívat žáky několika základních škol na Táborsku. Využíval k tomu sportovní mimoškolní aktivity, které pořádal. Mluvili jsme s ním i s jeho údajnou obětí.

„Baví mne předávat své znalosti a těší mne, když vidím pokrok a radost svých klientů,“ píše obviněný muž na webu své agentury. O radosti ale rozhodně nemluví někteří absolventi jeho lyžařských kurzů. „Jezdili jsme na různé výlety, naučil mě na lyžích, na snowboardu a i rodiče to tak brali, že je to prostě můj kamarád,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Jan B.

Před třinácti lety mu měl obviněný instruktor nabízet focení u sebe doma. „Nejdřív nalil becherovku, pak mi dal pár prásků trávy a fotilo se. Nejdřív v oblečení a pak jsem musel být nahatý,“ upřesnil. Podle policie ale nejde jen o roky staré události. Podobné zkušenosti mohou mít i o mnoho mladší svěřenci. Policie už dokonce vznesla obvinění. „Kriminalisté tohoto muže již trestně stíhají. Jedná se o jeho trestnou činnost mravnostního charakteru,“ uvedl mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Co se na letních i zimních výpravách na hory dělo policie specifikovat nechce. Agentura se ale prezentuje i nahrávkami s nebezpečným hazardováním. Objasnit, kvůli čemu konkrétně čelí obvinění, nechce ani sám Jan B., kterému se nám podařilo dovolat. „Já se k tomu nebudu nijak vyjadřovat,“ řekl.

Praktiky obviněného muže přitom velice připomíná obdobný případ, který aktuálně řeší kriminalisté v Liberci a o kterém od nás také víte. I tam měl muž zneužívat děti během mimoškolních aktivit. Nic netušící rodiče mu tak děti sami svěřovali. Stejně jako v případu z Táborska.

„My jsme se zaměřili na ZŠ Malešice a ZŠ Zborovskou, neboť děti, které zatím jsme nějakým způsobem ztotožnili a které takto ve své podstatě byli obtěžovány, jsou z těchto základních škol,“ doplnil Matzner. Bývalé i současné žáky těchto škol by teď policie ráda oslovila. Kriminalisty zajímá, kolik dětí mohl za dlouhé roky obviněný Jan B. zneužít.

Tagy: