Kalamitní stav nově v sedmi okresech. ČEZ ho vyhlásil na severu Moravy a ve Slezsku

Více než stoletá voda v opavských ulicích.

ČEZ nově vyhlásil kalamitu v sedmi okresech

Energetická skupina ČEZ v neděli k 19:00 vyhlásila kalamitní stav v dalších sedmi okresech Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Naopak ho odvolala v Ústí nad Labem a Karlových Varech, uvedla mluvčí ČEZ Soňa Holingerová.

V Moravskoslezském kraji je nově kalamitní stav v okresech Karviná, Nový Jičín, Opava, Ostrava-město a Frýdek Místek, v Olomouckém na Olomoucku a Přerovsku. Kalamitní stav na distribučním území ČEZ je tak v současnosti vyhlášený pro 16 okresů ve čtyřech krajích.

ČTĚTE TAKÉ: Troubkám opět hrozí katastrofa. Kvůli extrémnímu riziku budou evakuováni všichni obyvatelé

Již od sobotního večera trvá kalamitní stav pro Českolipsko, Jablonecko a Semilsko v Libereckém kraji, okresy Náchod a Trutnov v Královéhradeckém kraji, Šumperk a Jeseník v Olomouckém kraji a Bruntál v Moravskoslezském kraji.

ČEZ Distribuce evidoval v neděli v podvečer 119 000 domácností bez proudu a 174 poruch na vysokém napětí. Nejvážnější je stále situace v Moravskoslezském kraji, kde je bez energie 76 000 domácností, a v Olomouckém kraji s 29 000 odpojenými. Dále je 7 600 domácností bez proudu v Královéhradeckém kraji, 2 000 ve Zlínském a 7 600 v Pardubickém kraji. Další kraje evidují stovky domácností bez elektřiny.

Další distributor E.ON vzhledem k rozsahu poruch vyhlásil kalamitní stav pro Jihomoravský kraj, Kraj Vysočinu, Zlínský kraj i jižní část Olomouckého kraje.

Tagy: