Kdo je manželka nového ministra zdravotnictví? Přední dermatoložka i finalistka Miss

Manželka nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera je přední českou dermatoložkou, vědkyní a pedagožkou. Po boku svého manžela pracuje Monika ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady přes dvacet let. V roce 1989 se zúčastnila soutěže krásy Miss Československo, ve které se dostala až do finále.

Do soutěže krásy se přihlásila v osmnácti letech. „Už tenkrát mě fascinovala estetika a krása. Tohle byla možnost, jak se k tomu přiblížit. Po úspěchu v pražském kole jsem odjela na finále v Ostravě. V původní porotě tenkrát figurovali samí geniální lidé, jako byl Miloš Kopecký či Rudolf Křesťan. Byla to zábava,“ řekla před lety Arenbergerová pro web Ona Dnes.

Tehdy se hlásila na medicínu. „A pan Křesťan mi na jevišti řekl: ‚Žádné zaječí úmysly, slečno. Je lepší být hezkou doktorkou než chytrou modelkou,‘“ doplnila.

S manželem se prý poznali v Berlíně, kde několik let působila jako odborná asistentka na Kožní klinice pro dermatologii při Svobodné univerzitě Berlín. „Můj budoucí muž přijel do Berlína na mezinárodní kongres. A pak začal jezdit za mnou. Tedy, myslím, že jezdil hlavně kvůli tomu městu, Berlín je úžasný,“ popsala Arenbergerová. V Německu žila pět let, poté se přestěhovala do Prahy.

Od roku 2001 působí na Dermatovenerologické klinice FN Královské Vinohrady a je předsedkyní Společnosti korektivní a estetické dermatologie ČLS JEP. S Petrem Arenbergerem založili Centrum pro zdravé vlasy, které Monika vede. Vychovávají spolu dvě dcery, Simonu a Nicol.

Tagy: