Když bude medaile, vytetuju si Rulíka, posmíval se muž před MS. Čekáme, vzkázal teď tým

Češi se radují z výhry nad Švédskem.

Čeští hokejisté si v neděli zahrají o zlato

Asi málokdo před hokejovým šampionátem v Praze čekal, že si český tým zahraje o zlatou medaili. Sehraný výběr kouče Radima Rulíka doplněný hvězdami NHL však bez menších problémů prošel základní skupinou a v play off pak vyřadil favority ze Spojených států i ze Švédska. Česká hokejová reprezentace nyní oplácí stejnou mincí všem, kteří jí před turnajem nevěřili. „Čekáme,“ vzkázal oficiální účet českého hokeje pesimistickému fanouškovi, který před pár týdny slíbil, že si vytetuje jméno Rulíka na záda, pokud domácí tým dosáhne na medaili.

Ještě začátkem května nic nenasvědčovalo tomu, že by si český tým na mistrovství světa měl zahrát o medaile. Během poslední přípravné části Euro Hockey Tour Češi prohráli s Finskem, Švédskem i Švýcarskem. Leckdo vzápětí zpochybňoval Rulíkovu nominaci na hokejový šampionát. Obrovským terčem kritiky se stalo například opomenutí Tomáše Noska či Jakuba Vrány.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na tyhle narozeniny nikdy nezapomenu, řekl dojatý Pastrňák. Chce pro fanoušky urvat zlato

„Rád se budu plést, ale tohle je naprosto strašné. Vrána nejede, i když byl pomalu nejlepším hráčem v přípravě. Nosek nejede, protože hráč, který stabilně hraje v NHL, asi není potřeba. A naopak jede Stránský či Beránek. Ten tým má stejnou kvalitu, jako měl na minulém MS – nedostatečnou,“ komentoval nominaci jeden z fanoušků na sociální síti X.

Objevila se ale i o poznání kritičtější hodnocení. „Realizační tým musí mít slušný matroš,“ glosoval jeden uživatel. „A dáme někomu vůbec gól? Konec už ve skupině,“ přidal se další.

V současnosti však nejvíce rezonuje výrok Pavla Řepy, který začátkem května de facto uzavřel zajímavou sázku: „Jestli uděláme medaili, tak si vytetuju jméno Rulíka na lopatku. To je nominace, ty vole.“

Jenže netrvalo dlouho a vnímání nominace se ve veřejném prostoru výrazně proměnilo. Již v prvním zápase šampionátu Češi přehráli favorizované Finy a odnesli si výhru 1:0 po nájezdech. Základní skupinou pak prošli bez sebemenších problémů, přičemž pokaždé bodovali. Ještě před play off tým navíc posílilo hvězdné trio z NHL ve složení Martin Nečas, Pavel Zacha a David Pastrňák.

Ve vyřazovacích duelech Češi nejdříve vyzráli nad silnými Američany, které porazili 1:0. V semifinále pak domácí tým deklasoval Švédy 7:3. Seveřané přitom do té doby na turnaji ani jednou neprohráli. V neděli od 20:20 si to Česko rozdá se Švýcarskem o zlatou medaili. Bookmakeři věří, že Češi dosáhnou na nejcennější kov.

Není divu, že si teď představitelé české hokejové reprezentace vychutnávají celou situaci a vrací pomyslné facky všem fanouškům, kteří zpočátku v úspěch nevěřili. „Čekáme,“ vzkázal oficiální účet českého hokeje muži, který v případě medaile slíbil zmíněné tetování.

Nutno dodat, že fanoušek vzal veřejné ponížení se ctí. „Má pan Rulík vzorový podpis? Ať to aspoň nějak vypadá,“ reagoval.

CNN Prima NEWS během nedělního odpoledne i večera nabídne veškeré podrobnosti o závěru domácího mistrovství světa. Kromě zpráv o aktuálním stavu utkání rovněž přinese informace o atmosféře na Staroměstském náměstí i v pražské O2 areně.

Tagy: