Koktejly jako divadelní představení? V novém baru Forbína si můžete připít Faustem i cirkusem

Na Národní ulici vzniká nový bar Forbína s unikátním konceptem

Nově otevřený bar s divadelním nádechem Forbína. Mistři oboru lákají na Kouzelný cirkus i Fausta

Unikátní koncept. Profesionální servis. A jedinečné koktejly reflektující ta nejslavnější představení Národního divadla. Chcete si vyzkoušet Labutí jezero nebo Sněhovou královnu s pokrývkou strouhaného ledu dle japonské metody kakigori? Pak je pro vás to pravé nově otevřený bar Forbína v prostorách Paláce Lažanských v Praze, kam jsme se s projektem Za barem podívali.

Do třicátých let kulečníkový sál, po válce restaurace a dnes bar. „Po rekonstrukci koncem 90. let byl interiér doplněn velkým barovým pultem. Nyní padlo rozhodnutí prostor obnovit a znovu otevřít veřejnosti. K tomuto účelu jsme oslovili architektonické studio Olgoj Chorchoj, které interiér baru navrhlo,“ vysvětluje Jozef Onderka za rodinu provozovatelů.

ČTĚTE DÁLE: Přední barmani Česka: Nejlepší zákazník se nebojí experimentovat. Koktejlové lístky jsme my

Samotný termín forbína v divadelním slovníku znamená předscénu neboli prostor před jevištěm. Forbínu ve své době proslavili Jan Werich s Jiřím Voskovcem, kteří ji ve chvíli, kdy bylo nutné vyměnit kulisy na hlavní scéně, využívali na krátká vystoupení reagující na aktuální dění ve společnosti. Na forbíně vystoupili z hereckých rolí, a vytvořili tak tvůrčí prostor, kde postavení ani věk nehraje roli.

A přesně to je cílem baru Forbína. „Rádi bychom, aby byl večer v baru Forbína pro hosty zážitkem, stejně jako je návštěva divadla. Už u samotného vstupu na hosty dýchne divadelní atmosféra, a to ze sametové opony, jíž se od mramorové fontánky bude vcházet do prostoru baru,“ popisuje generální manažer podniku a spoluautor konceptu Frederik Španer.

Tématika divadla se nejvíce promítá do koktejlového signature menu, které je postavené na vyprávění divadelních příběhů. Menu je rozděleno do čtyř částí, stejně jako jsou čtyři soubory Národního divadla. Těšit se můžete na nabídku vycházející z představení činohry, baletu, opery a Laterny magiky. Barmani Forbíny prozrazují, že je možné ochutnat koktejly jako například Labutí jezero, Kouzelný cirkus, Don Giovanni nebo Sluha dvou pánů, na kterém se barmanská esa shodla, že je baví z celého menu nejvíce. „Je to za mě nejvíc gastronomický drink koktejl, který na menu máme,“ dodává Španer.

Pokud vás zajímá unikátní koncept blíže, pusťte si úvodní video. A pokud chcete oslnit návštěvu, elitní barman Jan Vlasák vás ve videu naučí, jak si udělat doma rychle a jednoduše jeden ze základních koktejlů Boulevardier.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Barmanská esa, unikátní drinky i hvězdní hosté. Závěrečná akce Prague Cocktail Weeku proběhla ve velkém stylu

Tagy:
alkohol interiér divadlo recept volný čas drink barman bar koktejl Jan Werich divadelní představení Jan Vlasák Národní divadlo v Praze Jiří Voskovec Olgoj chorchoj Faust Boulevardier Peter Plieštik Za barem umění a zábava umění, kultura, zábava a média produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas cestovní ruch a volnočasový průmysl prostory pro volnočasové aktivity Palác Lažanských na Novém Městě Forbína Frederik Španer Kouzelný cirkus