Hrozí mu osm let. Policie identifikovala fanouška, který při derby házel dělobuchy i mezi děti

Během závěru derby fotbalových klubů Sparta a Slavia hodil jeden z příznivců letenského týmu dva dělobuchy do vedlejšího sektoru.

Sparťanský fanoušek vhodil dělobuchy mezi diváky

Policejní dohru má fotbalové derby pražských S, které se odehrálo na konci září ve vršovickém Edenu. Jeden z hostujících příznivců totiž vhodil mezi diváky dělobuchy a nyní je v hledáčku policie. Z kamerového systému se jí podařilo získat detailní záběr jeho obličeje. V případě prokázání viny hrozí bezohlednému muži až osm let za mřížemi.

Zdravá rivalita ke sportu neodmyslitelně patří. S mírou únosnosti však nemá nic společného to, co se odehrálo při posledním střetnutí pražských S, které doprovázely i mnohé výtržnosti. Právě jeden z fanoušků letenského klubu ke konci utkání vzal do ruky dva dělobuchy a hodil je do vedlejšího sektoru. Tam právě sedělo i mnoho rodin s dětmi. V té chvíli se ozvaly dvě mohutné exploze.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Psychopat Bořil nebo odporné „fandění“ sparťanů. Pražské derby vyvolalo na sítích emoce

Jeden z dělobuchů vybouchnul hned vedle návštěvníka Jana B., který se po letech šel se synem podívat na stadion. Spolu se těšili se na svátek fotbalu, jenže večer jim narušilo jednání bezohledného fanouška. „Najednou rána jako z děla,“ popsal nepříjemný zážitek pro redakci KRIMI Zpráv. „Pískání v uších, před očima bílo. Skoro jsem se na místě složil pod zídku.“

Jan B. měl po zásahu pyrotechniky spálenou ruku, zatímco šestnáctiletý syn se musel vypořádat s krví v oku. „Hned jsme na sebe koukli a zkontrolovali, co nám je. Mě brněly prsty. Kvůli ráně jsme nic neslyšeli, takže jsem jen volal, aby zavolali záchranáře a ošetřili synovi oko,“ přiblížil vteřiny po explozi.

Naštěstí se nejednalo o zranění, které by zanechalo trvalé následky. Pískání v uších ale prý odeznělo až po několika dnech. „Je nepochopitelné, že někdo něco takového vůbec udělá. Kolem nás byly i menší děti. Něco takového by se vůbec na stadionech nemělo dít a mělo by se to tvrdě trestat,“ dodal návštěvník.

Viníka se policistům podařilo identifikovat, pomohl jim k tomu kvalitní kamerový systém. Teď už pouze zbývá zjistit jeho totožnost. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, a to pro trestné činy výtržnictví, ale také obecné ohrožení. V případě dopadení mu hrozí až osm let ve vězení,“ uvedla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Jestliže muže, který dělobuchy do hlediště hodil, poznáváte, ozvěte se neprodleně policistům na linku 158. Policisté zároveň hledají i další diváky, jež výbuch v sektoru ohrozil.

Fotbalový šampionát v Saúdské Arábii? Země nabídne ke konání futuristickou gigastavbu. Více se dozvíte v přiložené reportáži:

Tagy: