Zvolte si, jestli chcete být anektováni. V televizi si překvapivým způsobem vystřelili z Rusů

Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Válka na Ukrajině (24.9.2022 10:00)

Nizozemský komik Arjen Lubach si ve své večerní show v televizi NPO 1 vystřelil z Putina. Rusům nabídl referendum o připojení k Nizozemsku. Ve svém výstupu Lubach glosoval například i mateřské znaménko na hlavě nedávno zesnulého bývalého prezidenta Sovětského svazu Michaila Gorbačova. Prý jde o tetování ve tvaru Nizozemska.

V okupovaných oblastech Ukrajiny Rusové konají referenda o připojení k jejich zemi. „Putin to pořádá na území, která ani nejsou jeho. To není možné. A pokud ano, tak to můžeme udělat také,“ zahájil svoji show v televizi NPO 1 nizozemský komik Arjen Lubach.

Následně uvedl, že Nizozemsko tedy také zahajuje referendum. „Drazí občané Ruské federace, od 23. do 27. září máte možnost volit v referendu, jestli chcete být anektováni Nizozemskem,“ vyzval Lubach s tím, že Rusové nemají poslouchat lži ruského prezidenta Vladimira Putina.

Ten jim měl prý zatajit, že Rusko původně patřilo k Nizozemsku. „Náš král William IV. je také váš král. V roce 1816 se totiž Anna Pavlovna, dcera cara Pavla I., provdala za Williama II., předka Williama IV.,“ vysvětlil komik. Dodal, že ruština nizozemského krále je sice příšerná, ale to je prý i jeho nizozemština.

Kreml podle Lubacha Rusům zatajil i řadu další informací. „Gorbačov neměl velké mateřské znaménko na hlavě, bylo to tetování ve tvaru Nizozemska. I naše vlajka je velmi podobná, stačí jen prohodit pořadí barev,“ líčil komik.

Na závěr dodal další výhodu připojení se k Nizozemsku. „Vaši synové nebudou muset umírat v nesmyslné válce na Ukrajině,“ upozornil Lubach a vyzval Rusy, aby volili on-line prostřednictvím webové stránky ikwilbijnederland.com. Pokud ji ale lidé zadají do vyhledávače, objeví se jen video s Lubachovou komickou show.

Tagy:
Vladimir Putin Nizozemsko Ukrajina Sovětský svaz referendum Rusko Michail Sergejevič Gorbačov ruská invaze na Ukrajinu Pavel I. Nederland 1