Královický dvůr u Slaného: Z pustiny k oáze plné zážitků

Královický dvůr u Slaného: Z pustiny k oáze plné zážitků

Královický dvůr vás potěší nejen svým prostředím, gastronomií, ale i péčí o vaše koně

Milujete krásnou krajinu, naučné stezky a nezapomenutelné zážitky? Pak určitě při své návštěvě Slaného nevynechejte nedaleké Královice. Majitel místního dvora proměnil bývalý kravín a zarostlou pustinu v místo, které je nyní oblíbené u cyklistů, turistů a hlavně milovníků koní a adrenalinových zážitků.

Když se vrátíme o 20 let zpátky, nikoho by asi nenapadlo, že v místě, které bylo kdysi zarostlé křovím a poseté rozpadlými budovami, vznikne komplex, na který po jeho návštěvě jen tak nezapomenete. Dnes Královický dvůr nabízí návštěvníkům vše, na co si vzpomenou. Najdete zde sportovní vyžití na koních, ubytování, skvělou kuchyni a srdečný přístup personálu. Pro mnohé zamilované páry je toto místo ideálním místem k uzavření manželství.

Pohádkové svatby

Královický dvůr se stal populárním místem pro svatební obřady. Ročně se zde koná 20 až 25 svateb, kde nevěsty mohou přijíždět v pohádkovém kočáru taženém lipicány, což vytváří dojem, že se ocitly v pohádce.

K tomu je navíc místní kuchyně opravdovým rájem pro gurmány. Zdejší kuchař peče kachničky pomalým způsobem při teplotě okolo 120-130 stupňů po dobu 3-4 hodin. Kachničky se servírují s bramborovým knedlíkem, někdy s lokšemi a s červeným zelím. Jak se říká, jídlo je tu jako od maminky. Samozřejmě, že tento pokrm si můžete vychutnat, i když zde neslavíte svatbu.

A co aktivní odpočinek?

Po vydatném jídle je ideální vydat se na procházku po místních naučných stezkách, jako je dančí nebo včelí stezka, kde se můžete dozvědět něco nového. Královický dvůr nabízí i adrenalinové zážitky na koních. Můžete se těšit na parkurové a drezurní koně, ale i koně do kočáru. Zkrátka a dobře, v Královickém dvoře se nikdy nebudete nudit.

Tagy:
svatba Slaný dvůr Královický dvůr