Konec skrývání: Kate šla s rodinou na procházku. Stav princezny se zlepšuje, spekulují média

Princezna Kate se od konce března, kdy oznámila, že se léčí s nespecifikovaným druhem rakoviny, drží mimo veřejné dění. V posledních dnech se však nechala vidět na procházkách s rodinou i při vyřizování pochůzek, informuje web The People. Může se jednat o další známku toho, že se princeznin zdravotní stav postupně zlepšuje.

Až do nedávna platilo, že na veřejnosti se princezna Kate naposledy ukázala v polovině března, kdy byla se svým manželem princem Williamem natočena při odchodu z farmářského obchodu poblíž jejich windsorského sídla, informuje magazín Bazaar. Oficiální panovnickou akci pak princezna naposledy absolvovala dokonce již v prosinci minulého roku, kdy se připojila ke královské rodině při tradiční procházce na ranní vánoční mši.

ČTĚTE TAKÉ: Karel III. i William zrušili své plány. K pracovním povinnostem se vrátí nejdříve v červenci

V posledních dnech ji ale lidé mohli vidět na procházkách s rodinou i při vyřizování pochůzek, píše magazín The People.

O možném zlepšení princeznina zdravotního stavu svědčí také okolnost, že se začala seznamovat s výsledky aktuálního dění v nadaci The Royal Foundation Business Taskforce for Early Childhood, kterou v březnu loňského roku sama založila, informuje The Sun.

Zdroje z paláce však pro The People sdělily, že princezniny současné aktivity nelze chápat jako návrat k pracovním povinnostem. Do nich se zapojí, až jí to lékaři povolí.

Daří se jí celkem dobře

Poslední zprávy o princeznině zdravotním stavu přinesl na začátku května její manžel princ William během své cesty na ostrov Scilly. Mimo jiné tam navštívil komunitní nemocnici St Mary's, kde se jej na princeznin stav zeptala ředitelka Tracy Smithová. „Řekl mi, že se jí ‚daří celkem dobře‘,“ uvedla později do médií Smithová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Princezna Kate si má procházet peklem. Fanoušci ji ale neopouštějí a posílají pozdravy

Tagy:
rakovina zdravotní stav manželé nadace Scilly Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu