Krásné podzimní počasí naruší nepříjemné mlhy. Kde je očekávat a co přinesou?

Počasí s mlhou

Počasí 29.10. 2023 07:19

V neděli se na většině území teploty pohybují mezi 15 až 18 °C, v některých oblastech ale rtuť teploměrů kvůli mlhám a nízké oblačnosti vystoupá jen k 12 °C, zaznělo ve vysílání CNN Prima NEWS. Podobné hodnoty očekávejte i v nadcházejících dnech. Podívejte se, kde všude bude počasí následující dny horší a člověk by se měl přiobléci?

V neděli je podobně, jako bylo o den dříve. „Srážky by se měly vyskytovat pouze na západě a severu naší republiky, kde má být zataženo. Na východě očekávejte nízkou oblačnost spojenou s výskytem mlhy, která se může udržet i po celý den. Jinde zavládne oblačno až polojasno. Rtuť teploměrů vystoupá na většině území k 18 stupňům. Tam, kde se udrží mlha, se budou hodnoty pohybovat kolem 12 °C,“ přiblížila meteoroložka Iveta Kodátková ve vysílání CNN Prima NEWS.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT: Jaká nás čeká zima? Ovlivní ji El Niño, jev nabírá na síle a zvedá hladinu oceánů

Začátek pracovního týdne zahájíme ráno s teplotními hodnotami mezi 5 až 9 °C, na východě pak bude kolem 11 °C. Během pondělí se postupně oteplí dokonce k 19 °C.

„Odpolední maxima budou velmi vysoká, protože k nám vrcholí příliv teplého vzduchu od jihozápadu. Zejména na Moravě nebo v severních Čechách při mlhách může být opět chladněji, a to zase jen kolem 12 °C,“ upozornila meteoroložka.

Velmi podobné počasí podle Českého hydrometeorologického ústavu očekávejte i po celý týden s tím, že by se rtuť teploměrů nejvýše pohybovat okolo 15 °C. Teplotní rozdíly opět může ovlivnit oblačnost nebo mlha.

Tagy: