Chlapec na Ostravsku se zřítil na kole do lomu. Letěl pro něj vrtulník, ale nebylo mu už pomoci

Teprve 12letý chlapec zemřel v opuštěném vápencovém lomu Kamenárka ve Štramberku. Chlapec se údajně zřítil z výšky asi 20 metrů, podle svědků měl jet na kole. Záchranáři byli na místě během několika minut, zraněnému hochovi však už pomoci nedokázali.

„Posádka vrtulníku i pozemní tým jej resuscitovaly, chlapec však utrpěl mnohočetná poranění, která nebyla slučitelná se životem, a lékař tak nakonec musel konstatovat jeho smrt,“ popsal pro CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

ČTĚTE TAKÉ: Milostný trojúhelník na Ostravsku málem skončil vraždou. Žárlivý bezdomovec měl soka pobodat

Neštěstí zasáhlo celý Štramberk. Pár dnů před prázdninami tak u základní školy v Kopřivnici, kam chlapec chodil, vlaje černý prapor. Děti z jeho třídy údajně ani nejely na školní výlet, smrt spolužáka jimi otřásla. Vzniklo rovněž pietní místo, kam lidé chodí zapalovat svíčky.

Zatím není jasné, co se přesně stalo, chlapec byl totiž údajně zdatný cyklista. Možná nečekaně zavrávoral a spadl ze skály. Případ ale může být ještě citlivější, mezi lidmi se mluví i o tom, že čin mohl plánovat. „Kriminalisté prozatím nezjistili cizí zavinění, vzhledem k věku poškozené osoby a pozůstalým nebudeme poskytovat více informací,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí severomoravské policie Pavla Jiroušková.

S příchodem léta úrazů dětí přibývá, zejména pády ze stromů. Záchranáři proto varují, aby na ně rodiče o prázdninách dohlédli. Důležitá je zejména přilba a chrániče, pokud se vydají na kolo či na brusle.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Myslivec v Ostravě usmrtil místo divočáka rybáře. O střelci už je jasno, vinu zhodnotí soud

Tagy:
smrt Ostrava Moravskoslezský kraj Kopřivnice Štramberk okres Ostrava-město Policie České republiky Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje