Bývalého místostarostu Lovosic zadrželi kriminalisté. Roli mají hrát zakázky pro milenku

Severočeští kriminalisté zadrželi bývalého místostarostu Lovosic Miroslava Závadu. Podle informací CNN Prima NEWS by to mohlo souviset se zakázkami v příspěvkové organizaci Ústeckého kraje Krajské majetkové, ve které Závada působí jako zástupce ředitelky. Na jeho zadržení upozornil novináře ve středu dopoledne krajský soud, před kterým se měl Závada zpovídat z obžaloby z pokusu o vraždu.

„Pan obžalovaný byl zadržen v jiné trestní věci a v současné době se z tohoto důvodu nemůže zúčastnit hlavního líčení,“ uvedl pro CNN Prima NEWS státní zástupce Vladimír Jan.

V samotném sídle Krajské majetkové měli v úterý zasahovat kriminalisté. Zadržení Miroslava Závady by podle informací CNN Prima NEWS mohlo souviset i se zakázkami Krajské majetkové pro jeho milenku, bývalou místostarostku Lovosic Vladimíru Novákovou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řekl, že všichni chcípnou. Žháři z Liberce měl muž z baru prodat prací prášek místo pervitinu

„Paní Nováková poskytovala Krajské majetkové v roce 2022 a 2023 úklidové a údržbové práce. Paní Nováková byla jedním z dodavatelů uvedených služeb. Krajská majetková využívala služeb paní Novákové z důvodu, že v rámci tří cenových nabídek byla cenová nabídka paní Novákové nejvýhodnější,“ uvedla po CNN Prima NEWS ředitelka Krajské majetkové Miluše Srbková s tím, že za uvedené dva roky vyplatila Novákové Krajská majetková téměř 6,5 milionu korun.

Právě Nováková figuruje jako svědkyně v případu pokusu o vraždu, ze kterého je Závada obžalovaný. Stíhaný byl na svobodě. Podle obžaloby se měl loni v lednu Závada oddávat sexu s Novákovou v hotelu na Litoměřicku. Podle spisu do hotelového pokoje ale posléze vtrhl manžel bývalé místostarostky a strhla se potyčka. Závada pak podle obžaloby vystřelil ze své legálně držené zbraně a manžela své milenky postřelil.

Závada, který býval členem vedení ODS v Ústeckém kraji, měl podle svých slov doma tři pistole. Zbraň prý u sebe běžně nosil od doby, co ho přepadli. Na údajné doporučení zkušebního komisaře ji navíc měl vždy nabitou a odjištěnou, a tedy připravenou ke střelbě. Všichni tři aktéři milostného trojúhelníku se z minulosti znali z lovosické radnice. Postřelený muž podle svých slov dodnes trpí psychickými problémy a s manželkou se rozvádí. Nováková před soudem před několika týdny přiznala, že se i po incidentu se Závadou stýká.

„Občas se vídáme, to přiznávám, ale rozhodně to není intenzivní vztah. Dělám pro několik společností, jednou z nich je společnost Krajská majetková, se kterou jsme spolupracovali ještě před tím incidentem a i teď spolu občas spolupracujeme. Ale komunikuji pouze s ředitelem této společnosti,“ uvedla tehdy před soudem Nováková.

Kriminalisté podle informací CNN Prima NEWS zadrželi se Závadou i Novákovou, nakonec ji ale propustili. „Včera (v úterý) v ranních hodinách krajští kriminalisté zadrželi 59letého muže a 50letou ženu. Žena byla téhož dne propuštěna. Muž je stále v zadržení. Obě osoby jsou podezřelé z majetkové trestné činnosti. Do současné doby ve věci nebyl nikdo obviněn. Vzhledem k probíhajícím úkonům zatím nemůžeme poskytnout bližší informace,“ uvedl mluvčí krajské policie Kamil Marek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Perverzní otčím zneužíval pětiletou dceru, vše natáčel. Zvrhlíka z Teplicka odhalila FBI

Tagy:
milenka ODS Ústecký kraj Lovosice okres Litoměřice Miroslav Závada