Fenka hrdinkou. Nezvyklým štěkotem vzbudila majitele a zabránila obrovské tragédii

Fenka Lucy neobvyklým štěkotem upozornila své majitele na požár sousedovy dílny. Zabránila tak tragédii.

Fenka Lucy neobvyklým štěkotem zabránila tragédii

Těsně před koncem roku 2023 zabránila fenka z amerického Arlingtonu velké tragédii. Když Lucy, tříletý kříženec labradora a australského ovčáka, pozdě v noci neobvyklým štěkotem vzbudila své páníčky, zprvu nikdo netušil, že se je snaží upozornit na oheň za okny. Díky její pohotové reakci mohl majitel Douglas O'Connor zavčasu zavolat pomoc a zachránit souseda, jehož dílna byla v plamenech.

Byly zhruba tři hodiny ráno 29. prosince, když O'Connora s manželkou vzbudila jejich fenka Lucy. Nešlo však o běžný štěkot. „Hlasitý, skoro křičící štěkot. Bylo to úplně jiné, než kdyby štěkala jen tak, obyčejně. Oba nás to probralo. Něco bylo špatně. Snažila se nám něco říct,“ líčil novinářům její majitel.

Jakmile fenka získala pozornost, utíkala k oknu. Poté, co její panička roztáhla závěsy, uviděla plameny. „Řekla mi: ‚Miláčku, u Douga hoří.‘ Plameny se vymkly kontrole, a pak už jen hořelo. Celá strana budovy byla v plamenech,“ konstatoval O'Connor.

ČTĚTE TAKÉ: Dramatické záběry. Hrdina zachránil z potápějícího se auta ženu a malé dítě, lidé ho oslavují

Oheň zachvátil dílnu jejich souseda. Okamžitě zavolali o pomoc, hasiči následně plameny uhasili. Jak však přiznali, stačila chvíle a mohlo dojít k tragédii. „Hasiči říkali, že ještě dalších 10 minut a plameny mohly zasáhnout dům. Takže to bylo trochu děsivé,“ pokračoval muž. Majitel dílny předtím, než Lucy zalarmovala své majitele, spokojeně spal ve svém domě vedle hořící budovy. Nikomu se však nic nestalo.

Just after 3 a.m. this morning, North County Fire/EMS and Arlington Police Department officers were dispatched to the...

Posted by Arlington, WA Police Department on Friday, December 29, 2023

Policisté na sociálních sítích chválili Lucyino pohotové jednání. Z fotografií je patrné, že Lucy příslušníky IZS okouzlila. „Myslím, že si ji hasiči a policisté prostě zamilovali. Je to hodný pes. Je opravdu jedinečná. K smrti ji miluji,“ dodal její majitel.

Tagy: