Kvůli údajné nevěře manželky s hospodským začal žárlivý muž do podniku střílet

Prostřelená okna

Rozstřílená hospoda

V jedné z obcí na Tachovsku policisté vyšetřují střelbu. Ta má přitom zřejmě kuriózní důvod. Šestačtyřicetiletý muž si myslel, že má jeho žena poměr s tamním hospodským. Vydal se proto k výčepu svého domnělého soka a na budovu opakovaně vystřelil. Uvnitř tou dobou nikdo nebyl. Přesto teď muži hrozí dlouhý pobyt za mřížemi.

V noci z neděle na pondělí probudil obyvatele Okrouhlého Hradiště neobvyklý zvuk. Jejich soused, který se do obce nedávno přistěhoval, vyprázdnil zásobník do jedné z budov. „Manžel slyšel rány, já neslyšela nic. Ty, co tu hospodu vlastní, známe. To jsou úplně bezproblémoví lidé,“ uvádí jeden z místních. Další tvrdí, že slyšel kolem jedné hodiny ranní nějaké rány, ale stále myslel, že to je z druhé strany. Majitel hospody byl prý bezproblémový muž.

Střelbě měla předcházet slovní rozepře mezi útočníkem a jeho manželkou, následně ji měl i fyzicky napadnout. Žena skončila v péči lékařů. Muž pak se zbraní v rukou vyrazil k hostinci. Do oken a také zdiva vystřílel více než 70 ran ze samonabíjecí zbraně. Jeho motivem měla být žárlivost.

V souvislosti s tím byl zadržen šestačtyřicetiletý muž, který svoji legálně drženou zbraní opakovaně vystřelil na neobydlený objekt místního hostince s cílem poškodit majetek domělého soka.

Redakce CNN Prima NEWS ve čtvrtek telefonicky hovořila s příbuzným provozovatele hostince, ten ale celou věc odmítl jakkoli komentovat. Muž je nyní v policejní cele. Tam si počká až na začátek soudního líčení. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let odnětí svobody.

Tagy: