Kyjevská televize vysílá z bunkru. Když slyšíme sirény, balíme si věci, vypráví reportérka

Kyjevská televize vysílá z bunkru.

Televize v Kyjevě vysílá z bunkru

I v době internetu zůstává televize klíčovým prostředkem informování veřejnosti. A v konfliktech, jako je válka na Ukrajině, platí více než kdy jindy, že dokud vysílá televize, znamená to, že stát existuje a brání se. I proto je důležité, aby ukrajinská televize vysílala i nadále. I proto vysílá z bunkru na neznámém místě v Kyjevě.

Všechny ukrajinské zpravodajské kanály se spojily a vysílají společně. „Pracujeme vždy 5 hodin, a poté připravujeme program, zatímco ostatní televizní skupiny vysílají v protiatomovém krytu, nebo také připravují další vysílání,“ popsala reportérka Natalia Lutšenková z televize ICTV.

Je to nepřetržitý proud informací a povzbuzování, klíčový pro morálku Ukrajinců. Vzhledem k významu televize se vysílá z utajeného místa.

„V podstatě máme dva moderátory, kteří pracují během vysílání 5 nebo 6 hodin. Jeden jde nahoru – to je naše hlavní studio. A druhý moderátor čeká v protiatomovém krytu. A když venku uslyšíme sirény, všichni si sbalí věci,“ vysvětlila Natálie s tím, že kdyby se ruské armádě podařilo zničit vysílač, mají i záložní plán. „Máme záložní plán a také třeba generátory, které nám zajistí elektřinu,“ uvedla.

I během války se prý snaží o dění informovat objektivně. „I během války se snažíme být objektivní, ale informace o tom, kde jsme během dne zvítězili, jak během dne bráníme naše území, budou vždy prioritou našeho vysílání,“ dodala.

Tagy: