Tragická smrt zpěváka Pavla Nováka: Slavným otcem to nekončí. Jeho syn to dotáhl do repre

Zpěvák Pavel Novák mladší, který zemřel před několika dny, měl nejen veleúspěšného otce – popovou ikonu 60. a 70. let minulého století. I jeho syna zná velká část republiky, a to díky fotbalu. Je jím reprezentant Filip Novák hrající za turecký klub Fenerbahce Istanbul.

Během 13 let ztratil Filip Novák dědečka i otce. Pavel Novák starší zemřel v roce 2009 na rakovinu prostaty, Pavel Novák mladší v uměleckém světě známý také pod pseudonymem Pavel Riedl byl po vyhlášení celostátního pátrání 2. září nalezen o tři dny později bez známek života na Pelhřimovsku.

Ještě před necelým měsícem se mu naskytla hezká příležitost vidět syna v akci v domácím prostředí. Už sedm let působí Novák v zahraničí a v srpnu se jeho Fenerbahce Istanbul potkalo ve 3. předkole Evropské ligy se Slováckem.

„Byla to hlavně velká odměna pro zdejší skvělé fanoušky. Věřím, že si všichni utkání užili, protože podobný úspěch se nemusí Slovácku zase několik let povést. Když se takový klub, jakým je Fenerbahce dostane do Uherského Hradiště, je to velká odměna pro hráče, celý region,“ komentoval Pavel Novák ml. pro Deník.cz.

Občas se jezdil na 32letého člena širšího kádru české reprezentace podívat i do Turecka. „Každý, kdo navštíví zápas v Istanbulu, kde chodí pravidelně šedesát tisíc diváků, si domů odnese skvělý zážitek. Je tam opravdu bouřlivé prostředí, peklo. Kdo tam nebyl, tomu se o tom těžko vypráví,“ uvedl zpěvák, kterého mrzelo, že poslední dobou syn příliš nehraje.

„Není mu už dvacet, takže v hlavě si to umí poskládat tak, že ho to nesrazí na kolena. Bude na sobě pořád pracovat a třeba ještě jeho chvíle přijde,“ doufal Novák. Naneštěstí už nemůže sledovat, jestli se to jeho synovi skutečně povede.

Tagy:
smrt tragédie zpěvák fotbal Fenerbahçe SK Pavel Novák Filip Novák