Martin na bílém koni nepřijede, teploty vyšplhají až na 13 °C. Jak bude o víkendu?

Chladné počasí (ilustrační foto)

Počasí v následujících dnech bude především oblačné, ráno a večer Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá četné mlhy. A ačkoliv pranostika říká, že 11. listopadu by měl dorazit svatý Martin na bílém koni, sníh je prý zatím v nedohlednu.

„Svatý Martin na bílém koni nepřijede, z počátku dne čekejte jen mlhy. V pátek teploty dosáhnou 9 až 13 °C,“ předpověděl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Filip Smola. Přes den prý pak bude polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou k 6 až 2 °C.

sobotu bude většinou polojasno, místy se objeví mlhy nebo nízká oblačnost. „Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 10 až 14 °C,“ předpovídá ČHMÚ na svém webu.

Neděle by měla být jasná až polojasná. „Nejnižší noční teploty klesnou k 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 9 až 13 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 7 °C,“ avizují meteorologové.

pondělí očekávejte mlhavo a ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty mezi 5 až 9 °C.

úterý bude zataženo, ojediněle polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti až k 0 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 5 až 9 °C. Podobné počasí by mělo být i v následujících dnech.

Tagy: