Počasí během prázdnin? Bez teplotních rekordů, ale s bouřkami, podívejte se na letní výhled

Počasí 25.7.2023 7:07

Extrémní vedra druhý prázdninový měsíc nás rozhodně nečekají. Srpen by měly provázet průměrné až podprůměrné teploty, nastínil meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Josef Hanzlík. Nejvíce srážek se očekává v týdnech od 7. do 20. srpna. Podívejte se na měsíční výhled.

„Po relativně teplejším období od začátku července nás v následujících týdnech čeká chladnější ráz počasí,“ avizovali meteorologové z ČHMÚ. Až do 20. srpna by podle meteorologa Hanzlíka měly být denní teploty na rozhraní průměrných až podprůměrných hodnot.

ČTĚTE TAKÉ: Ohnivé peklo sužuje jih Itálie. Požáry uzavřely letiště v sicilském Palermu

„Průměrná minima v jednotlivých týdnech by se měla pohybovat od 15 do 10 °C, maxima se budou udržovat kolem 25 °C,“ nastínili meteorologové ČHMÚ na webu.

V červenci přitom meteorologové naměřili i 38,6 stupně. „S velkou pravděpodobností to nevypadá, že by tato teplota byla v následujících čtyřech týdnech překonána, šance je mizivá,“ předpověděl Hanzlík. Zřejmě nejtepleji by mělo být v týdnu od 7. do 13. srpna, kdy by se rtuť teploměru mohla vyšplhat až na 29 °C.

Podobné to bude podle jeho slov také se srážkami. „V prvním týdnu budou dny se srážkami četnější a naprší o něco více, než je obvyklé pro tuto roční dobu. V dalších týdnech se budou srážkové úhrny udržovat kolem normálu,“ dodali meteorologové.

Chybět nebudou ani bouřky, společně s nimi budou přeháňky četnější. „Celkově bude období od 24. července do 20. srpna srážkově normální nebo slabě podnormální,“ dodali meteorologové. Pro podrobnou předpověď pro následující dny klikněte zde.

Tagy: