Meteorologové předpovídají inverzní počasí i ochlazení a teploty pod nulou. Kdy nastane?

Chladné počasí (ilustrační foto)

Počasí 29.11.2022 7:10

V následujících dnech bude převážně zataženo. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá takzvané inverzní počasí. Na českém území tak bude mrholit a místy i sněžit. Chybět nebudou ani mlhy. Ke konci pracovního týdne se i lehce ochladí.

úterý bude převážně zataženo, ojediněle se objeví mlhy. Na západě meteorologové očekávají místy mrholení nebo slabé sněžení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až −1 °C, nejvyšší denní teploty kolem 1 až 5 °C.

„Čeká nás inverzní charakter počasí. Na některých místech může také mrholit nebo slabě sněžit,“ uvedl ČHMÚ na svém webu.

Středa bude převážně zatažená, ojediněle se objeví mlhy, i mrznoucí. „Očekáváme ojedinělé mrholení, i mrznoucí, nebo slabé sněžení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až −2 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až −5 °C. Nejvyšší denní teploty kolem 1 až 5 °C,“ avizovali meteorologové.

Také ve čtvrtek by mělo být převážně zataženo, ojediněle se objeví mlhy, i mrznoucí. Ojediněle bude mrholit nebo sněžit. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až −3 °C, nejvyšší denní teploty kolem 0 až 4 °C,“ předpověděli.

pátek by mělo být také převážně zataženo, ojediněle se objeví mlhy a mrholení nebo slabé sněžení. „Nejnižší noční teploty klesnou k 1 až −3 °C, nejvyšší denní teploty pak vyšplhají k −1 až 3 °C,“ doplnili meteorologové.

Sobota bude zatažená, nebudou chybět ani ojedinělé mlhy, a to i mrznoucí. Místy se objeví mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 0 až −4 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem −1 až 3 °C.

Tagy: