Mladíci v BMW mávali na policisty vztyčenými prostředníčky. Hrozí jim i vězení

Mladíci v BMW mávali na policisty vztyčenými prostředníčky

Mladíci policistům ukazovali prostředníčky

Drzost se nevyplatila mladíkům v BWM. Nedaleko Jičína na policejní hlídku začali mávat prostředníčky. Policisté je proto při první příležitosti zastavili. Hrozím jim dokonce i vězení.

Mladíci z BMW se poblíž Jičína bavili poněkud netradičním způsobem. Pustili se do křížku s policejní hlídkou. Na záznamu je vidět, jak na policisty střídavě ukazují prostředníčky. Jejich jízda proto skončila v další obci kontrolou.

„V tomto případě se mladíci dopustili hrubé neslušnosti na místě veřejně přístupném. Každý případ se posuzuje zvlášť a individuálně, a proto se kvalifikování na trestný čin či přestupek nedá paušalizovat,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eliška Majerová.

Během silniční kontroly měli mladíci policistům nadávat, a dokonce se vztyčeným prostředníčkem si fotili selfíčka. Bylo tak evidentní, že si vůbec nic nedělají z toho, že je policisté kontrolují. „Na základě vyhodnocení všech okolností a také s přihlédnutím k jejich trestní minulosti mohlo toto jednání naplnit skutkovou podstatu trestného činu výtržnictví,“ doplnila Majerová.

Pokud se ukáže, že šlo opravdu o výtržnictví, mohou mladíci skončit až na dva roky za mřížemi.

Tagy: