Mlhavo a zataženo. V Česku se čeká mrholení i slabý déšť, teploty vystoupají k 9 °C

Lidé v mlze (ilustrační snímek)

Počasí 15.11.2022 6:08

V úterý meteorologové očekávají mlhy a zataženou oblohu, ojediněle však může být i polojasno. Teploty nebudou příliš příznivé, vystoupají maximálně k 9 °C. Během dne by lidé neměli zapomenout deštníky, v Česku místy bude mrholit, případně se čeká slabý déšť.

Obloha bude v úterý zatažená, meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) navíc varují před mlhami. Na pozoru by se tak měli mít i řidiči. Místy se očekává mrholení nebo slabý déšť, zejména pak na Moravě a ve Slezsku. Ojediněle může vysvitnout sluníčko.

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C, při slunečním svitu mohou ojediněle vystoupat až k 11 °C. Na horách teploměry naměří kolem 8 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr o síle 1 až 4 m/s.

Na horách nasněží

V noci na středu bude převážně zataženo, místy se očekávají mlhy. Opět by mělo mrholit či slabě pršet, zejména na Moravě a ve Slezsku. Teploty se budou pohybovat poměrně nízko, a to mezi 6 až 2 °C.

Ve středu bude opět převážně zataženo, po ránu se očekávají mlhy. Během dne se pak mrholení změní zejména od západu v déšť, lidé by proto neměli zapomenout na deštníky. Později odpoledne se pak na severu a severovýchodě na horách čekají srážky sněhové nebo smíšené. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 6 až 10 °C.

Čtvrtek se ponese v podobném duchu jako předchozí dny – bude zataženo až oblačno, místy se čeká déšť. Na horách pak spadnou srážky sněhové či smíšené. Denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C.

Tagy: