Recidivistovi za smrtící běsnění v Plzni hrozí 18 let. Ještě předtím si ale odsedí jiný trest

Soudkyně poslal útočníka s nožem z Plzně do vazby.

Soudkyně poslal útočníka s nožem z Plzně do vazby

Muže, který ve středu v Plzni nožem brutálně zaútočil na svou bývalou partnerku, poslala soudkyně do vězení. Jak totiž vyšlo najevo, už měl jít za mříže kvůli jinému násilnému činu. Napadená žena v nemocnici krátce po útoku zemřela. Pachateli za vraždu hrozí až osmnáctileté odnětí svobody.

V pátek, chvíli před půl druhou, přivedla policejní eskorta do budovy okresního soudu v Plzni spoutaného vězně. Právě on měl podle kriminalistů zavraždit 47letou ženu. „Krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže, kterého obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Za brutální útok na seniorku v Chebu hrozí muži 10 let. Je to cizinec, jeho národnost je známá

Co odstartovalo mužovo běsnění a proč na ženu vytáhl nůž, přičemž jí začal bodat, ví jen on sám. „Ve středu odpoledne jsme na tísňové lince přijali oznámení o fyzickém napadení ženy bývalým partnerem,“ popsala Brožová. „Záchranáři si na místě převzali napadenou, která utrpěla velmi vážná zranění. Za kontinuální resuscitace jí transportovali na vysokoprahé emergency fakultní nemocnice,“ sdělila mluvčí plzeňských záchranářů Mária Svobodová. Pobodaná několik hodin po útoku i přes veškerou snahu lékařů zemřela.

Podle sousedů docházelo v bytě k hádkám a napadání. V minulosti nabízeli policisté zavražděné dokonce krátkodobou policejní ochranu, kterou ale odmítala. „Téměř každý týden tady byla buď policie, nebo sanitka,“ řekla jedna ze sousedek. „Vykládal, jak jí má strašně rád a jak by byl nešťastný, kdyby ho opustila. Mlátili se mezi sebou. Chudák ta její dcerka, když v tomhle vyrůstala,“ sdělila další sousedka. Muž prý hodně pil a pak byl agresivní. Ženu měl dokonce týrat. Právě to, že ho opustila, nejspíš odstartovalo sled událostí s fatálním koncem. Dveře bytu, ve kterém došlo ke krvavému incidentu, policisté zapečetili.

Agresor má na svém kontě více než deset trestných činů, mezi kterými nechybí ani vydírání, výtržnictví, loupež nebo ublížení na zdraví. Zhruba 45 minut soudkyně rozhodovala, jestli ho pošle do vazby. „Obviněného jsem propustila ze zadržení, ale nikoliv na svobodu, ale za současného převedení do výkonu trestu odnětí svobody v jiné věci,“ uvedla soudkyně Lenka Prýcová. Muž byl totiž pravomocně odsouzený za napadení policistů, a to na 1 rok a 4 měsíce. Za vraždu bývalé přítelkyně si pak může odsedět až 18 let za mřížemi.

Tagy: